Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mezarlık ‘Sit alanı’ olarak tescillendi

Mezarlık ‘Sit alanı’ olarak tescillendi

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir’in Seferihisar ilçesinde yer alan Düzce Mahallesi’nde yer alan mezarlık alanını birinci dereceden arkeolojik sit alanı olarak tescilledi. 

  • Ege Postası
  • 14.11.2020 - 15:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir’in Seferihisar ilçesinde yer alan Düzce Mahallesi 260 ada 11 parselde yer alan mezarlık alanını birinci dereceden arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.

Mülkiyet hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olan alanın tescil kararında “ Mezarlık alanı ve çevresinde yapılan araştırmalar sırasında tespit edilen tarihi eserlerin zarar gördüğü ve incelenmesi talebinin yer aldığı başvurnun ardından gerekli incelemlerin yapıldığı” belirtildi. 

Gerçekleştirilen incelemelerin ardından alanın “1. derece arkeolojik sit alanı” olarak tescillenmesine ve taşınmazın tapusuna “1. derece arkeolojik sit alanı” şerhinin konulmasına karar verildiği belirtildi. 

Kurul kararında, mezarlık alanda defin işlemlerini yapılıp yapılmayacağına Teos Kazı Başkanlığı görüşünün iletilmesinin ardından değerlendirileceği bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.