Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mevlana heykeli üretici pazarıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor

Mevlana heykeli üretici pazarıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor

İzmir’i kanatlarının altına alan Mevlana Heykeli’nin yenilenmesi için kolları sıvayan Buca Belediyesi, sona yaklaştı. Tıngırtepe Mevlana Tesisleri kafeteryadan yeşil alanlara kadar baştan aşağı yenilenirken, heykelin altındaki alan ise Mevlevi düşüncenin yaşatılacağı bir kültür merkezi olarak tasarlandı. Yenilenen yüzünde kenti markalaştıracak üretici kadın pazarına ev sahipliği yapacak tesisin açılışı ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek. Mevlana Tesisi Bucalı kadınlara emanet

  • Ege Postası
  • 25.02.2020 - 10:40

Buca Belediyesi, Anadolu topraklarının en büyük alim, filozof ve şairlerinden Mevlana Celalettin – i Rumi’nin ölümsüz anısının yaşatıldığı Tıngırtepe Mevlana Tesisinde gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.
Sık sık tahrip edilen tesislerde kalıcı bir çözüm için harekete geçen belediye, hummalı bir çalışmanın ardından 8 Mart 2020 Pazar günü, tesisin kapılarını yenilenen yüzüyle açacak. 

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

Baştan aşağı yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü tesiste ilk olarak 75 metrelik Mevlana heykelinin bakımı ve heykelin altında kalan bölümdeki tahribatın onarımı gerçekleştirildi. Alanın bulunduğu tepe, tamamen yeşillendirilerek doğal bir görüntüye kavuşturulması için çalışmalara hız katıldı. Onarım çalışmalarının yanı sıra, tesisin alt tarafındaki İzmir manzaralı yer ise tüm hemşehrilerin güzel vakit geçirebilecekleri bir kafeterya olarak hizmet vermek üzere hazırlandı.

MEVLEVİ DÜŞÜNCE KÜLTÜR SANATLA YAŞATILACAK

Mevlana heykelinin hemen altında kalan mekân için ise Mevlevi düşüncenin yapısına uygun olarak düzenlendi. Tamamen camekânlı yerin içerisi, küçük bir kültür merkezi olarak hizmet verecek. Kütüphaneden ney kursuna, sanat kurslarından tasavvuf dinletilerine kadar yıl içinde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

TINGIRTEPE’NİN TARİHİNE UYGUN BU TOPRAKLARIN ÜRETİCİ PAZARI

Levanten kültüründen Türk kültürüne kadar çok sayıda rengi kucaklayan Buca’nın kozmopolit yapısından yola çıkarak, tarihi 19’uncu yüzyıla dayanan Tıngırtepe adı ise üretici pazarıyla yaşatılacak. Yenilenen yüzüyle sadece Buca için değil İzmir için bir cazibe merkezi olamaya hazırlanan tesisin açık alanına kurulacak stantlarda üretici kadınrlar emeklerini değerlendirme olanağı bulacak. 

TESİSİ 8 MART’TA ÜRETEN EMEKÇİ KADINLAR AÇACAK

Buca’nın gözdesi Mevlana Tesisleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde muhteşem bir şölenle kapılarını yeniden açacak. Açılışa özel ilk üretici pazarı ise Bucalı kadınların ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Buca Belediyesi’nin semt evlerinde ve Buca’nın köylerinde üreten emekçi kadınlar, en güzel ürünlerini sergileyecek. Festival tadında gerçekleştirilecek açılışta müzik ve dans gösterileriyle tüm İzmirlilere keyifli dakikalar yaşatacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.