Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metropoll siyasetçilerin popülerliğini araştırdı! Soyer kaçıncı sırada yer aldı'

Metropoll siyasetçilerin popülerliğini araştırdı! Soyer kaçıncı sırada yer aldı'

Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 2019 senesinde Türkiye'deki siyasetçilerin popülerliği ve 'Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz'' sorusuna yanıt arayan bir araştırma yayınladı. Metropoll siyasetçilerin popülerliğini araştırdı

  • Ege Postası
  • 18.01.2020 - 14:50

EGEPOSTASI- Stratejik ve sosyal araştırmalar yapan araştırma kuruluşu Metropoll, Türkiye'de politikacıların beğenilirliği ve "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz'" sorusu üzerinden seçmenlerin görüşü üzerine dikkat çekici bir araştırma yaptı.

Araştırmanın en çok beğenilen siyasetçiler kısmına bakıldığında ilk sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Erdoğan'ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu takip ediyor. Araştırmanın üçüncü sırasında ise bir başka CHP'li, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bulunuyor. Yavaş’ı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, popülerlik sıralamasında 6. sırada yer aldı.  

BEĞENİ ORANLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı beğenenlerin oranı yüzde 50.2, Ekrem İmamoğlu'nu beğenenlerin oranı yüzre 48.6, Mansur Yavaş'ı en beğenilen politikacılar arasında destekleyenlerin oranı ise yüzde 38.8. Tunç Soyer’i destekleyenlerin oranı ise yüzde 31.4.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.