Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metin Altıok Bergama'da anıldı

Metin Altıok Bergama'da anıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ‘Edebiyat Barıştır' temasıyla gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali çerçevesinde 'Metin Altıok Burada' konulu panel düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2017 - 10:59

Bergama Kültür Merkezi BerKM'de moderatörlüğünü Şair Metin Kaygalak'ın yaptığı 'Metin Altıok Burada' paneline Metin Altıok'un kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Şair Özgün Enver Bulut ve Eren Aysan konuşmacı olarak katıldı. Ardından Bergamalı müzisyen ve yazar Hüsnü Arkan ile söyleşi ve imza günü yapıldı.

'Metin Altıok Burada' konulu panelde söz alan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, "Metin Altıok İzmir'in bütün zenginliklerini ve özgürlüklerini gittiği yerlere taşımıştır. Metin Altıok'un kendi acısı başkalarının acısıdır. Başkalarının acılarına çözüm bulmak ve çareler üretmeyi dert edinmiştir. Hem şair hem de öğretmen bir babadır. Küçük yaşta bana yazdığı mektuplarda Bingöl'deki acıları zorlukları 11 yaşındaki bir çocuğa açıklıkla anlatmış ve öğrenmemi istemiştir. Şimdilerde yine o dönemin zorluklarını ve sıkıntılarını yaşadığımız günlere geldik. Babamın öğretmenliğini özellikle anlatmak istedim. Çünkü köy enstitülerindeki eğitimden Ensar Vakıfları'na düşürüldüğümüz bir dönemdeyiz. Sivas katliamında 'Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak' diyenler, eğitimin bütün kadrolarını ele geçirip işbirlikleri ile idam çığırtkanlığı yaptıranlardır. Çöküşte olan bir iktidara eğitimi ve adaleti ele geçirdiler diye teslim olacak değiliz" dedi.

Panelin ardından ise müzisyen yazar Hüsnü Arkan ile söyleşi ve imza günü yapıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.