Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meteoroloji'den üst üste uyarı: İzmirliler bu geceye dikkat!

Meteoroloji'den üst üste uyarı: İzmirliler bu geceye dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürülüğünden yapılan son tahminlere göre, İzmir il genelinde bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden vatandaşlara uyarı yapıldı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da gece yarısından sonra etkili olması beklenen fırtına nedeniyle İzmirliler uyarıldı. Açıklamada, “Gece hava basıncının düşmesi nedeniyle Kordon, Mavişehir, Bostanlı, Çeşme ve Dikili başta olmak üzere tüm İzmir kıyılarında deniz taşması riski olabilir. Mavişehir’de ciddi su baskınları görülebilir. Araçlarınızı daha yüksek yerlere çekin" denildi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2021 - 17:21

EGEPOSTASI- Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir'de bu geceden itibaren hem kuvvetli yağış hem de fırtına bekleniyor.

Çok kuvvetli yağış beklendiği vurgulanan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir ile genelinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (25-60 kg/m2), olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyılarda hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

FIRTINA UYARISI: DENİZ TAŞABİLİR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı sosyal medya hesabından uyarı açıklaması yapıldı.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den fırtına uyarısı yapıldı.

Açıklamada, “Batı Akdeniz’de rüzgarın; 27 Ocak (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan, öğle saatlerinden itibaren batısı ile akşam saatlerinde geneli güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. " denildi.

Denizlere ait meteorolojik uyarı yapılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, "Kordon, Mavişehir, Bostanlı, Çeşme, Foça ve Dikili başta olmak üzere tüm İzmir kıyılarında DENİZ TAŞMASI RİSKİ vardır. Arabalarınızı daha yüksek yerlere çekin. Tedbirlerimizi alalım. Ekiplerimiz herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tüm imkanlarıyla hemşehrilerimizin yanındadır. Olası bir mağduriyet yaşandığı takdirde (HİM) 444 40 35 numaralı hattı arayın" uyarısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.