Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meteoroloji'den İzmir'e fırtına ve sağanak uyarısı

Meteoroloji'den İzmir'e fırtına ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelerde, İzmir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor uyarısı yapıldı. Yağışların öğleden sonra etkisini artıracağı kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşeceği bildirildi. Öte yandan İzmir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilen vapur seferleri, normale döndü. Saat 18.20'den itibaren tüm vapur seferleri yeniden başladı. Meteoroloji uyardı

  • Ege Postası
  • 24.02.2018 - 16:12

EGEPOSTASI- Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, "İzmir çevrelerinde görülen yağışların, bugün öğleden sonra etkisini artırarak, gece saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor" denildi.

Yağışların sağanak şeklinde etkili olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

İZMİR'İN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ; 

FIRTINADA BEKLENİYOR

Orta Ege'de rüzgarın bugün (24.02.2018 Cumartesi) öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 25.02.2018 Pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapılırken, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği bildirildi.

VAPUR SEFERLERİ BAŞLATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, şiddetini artıran fırtına nedeniyle saat 16.00  itibariyle durduğu körfezdeki yolcu ve arabalı yolcu vapur seferlerini saat 18.20'den itibaren yeniden başlattı.

FIRTINA VE SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İzmir'de etkili olan fırtına ve sağanak yaşamı zorlaştırdı. Vatandaşlar fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlanırken, trafikte de sıkışıklık yaşandı.

Kent merkezinde öğleden sonmra başlayan fırtına ve yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şemsiyeleri rüzgar nedeniyle kırılıp zarar gören birçok vatandaş, yolda yürümekte zorlandı. Kent merkezindeki Şehit Fethi Bey Caddesi, Fevzipaşa Bulvarı ve Gazi Bulvarı'ndaki araç trafiğinde yoğunluk yaşandı. Trafik polisleri sıkışıklık yaşanan yerlerde trafiğin normal seyrine dönmesi için önlem alırken, itfaiye ekipleri de olası su baskınlarına karşı tedbir amaçlı kritik noktalarda bekledi.

Kafeterya, restoran ve giyim mağazaları başta olmak üzere iş yerlerinde, aniden başlayan yağmur nedeniyle zor anlar yaşandı. Masa, sandalye ve diğer malzemeler, zarar görmemeleri için telaşla içeriye taşındı.
Konak ilçesi Mithatpaşa Mahallesi 176 sokakta ise, rüzgar nedeniyle bir binanın çatısından düşen su deposu elektrik kablosunu kopardı. Kablodan çıkan kıvılcım nedeniyle sokakta kısa süreli panik yaşandı. Polis yaklaşık yarım saat sokağı araç ve yaya trafiğine kapatırken, TEDAŞ ekiplerinin çalışmasının ardından sokakta durum normale döndü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.