Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meslektaşlarından Gelir'e destek Koştu'ya çağrı

Meslektaşlarından Gelir'e destek Koştu'ya çağrı

Bergama Belediyesi'nin basın bürosunda 5.5 yıl boyunca görev yapan gazeteci Ergin Gelir, yönetimin CHP'den AKP'ye geçmesinin ardından geçen kasım ayında hiçbir gerekçe gösterilmeden cep otoparklarında değnekçiliğe sürülmüştür. İş sözleşmesinde, çalışacağı birim açıkça tarif edilmesine rağmen değnekçiliğe sürülmesine karşı çıkan meslektaşımız, istifa etmek durumunda bırakılmıştır.

  • Ege Postası
  • 10.01.2020 - 14:47

Ergin Gelir'i istifa noktasına getiren Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu ise bugün, yani 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde aklımızla dalga geçer gibi bir açıklama yayımlamıştır. Koştu, "Habercilik konusunda özverilerini eksik etmeyen ve mesleğini icra ederken objektifliğe önem veren tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, mesleki hayatlarında başarılar dilerim" demektedir...
Bizler buradan, riyakarlık akan açıklamanın sahibi Başkan Koştu ve benzer zihniyettekilere sesleniyoruz: "Memlekette gün mü bıraktınız ki kutlayacak! Ama sizlere inat yıkılmayacağız. İşsizliklere, hak gasplarına, gözaltılara, hapislere, darplara, engellemelere, mobing ve tüm itibarsızlaştırmalara rağmen dayanışmayla ayakta duracağız."
Ergin Gelir'in yalnız olmadığını bir kez daha buradan açıkça dile getiriyoruz. Haklı davasının ve tüm hukuki süreçlerin sonuna kadar takipçisiyiz, destekçisiyiz.
Daha önce, kendi siyasetine yakın durmayan emektar kütüphaneciyi depoya sürmesiyle bilinen Başkan Hakan Koştu'ya çağrımız ise derhal meslektaşımız Ergin Gelir'in tazminatını ve alacaklarını ödemesidir. Ayrıca, Ergin Gelir şahsında tüm İzmir kamuoyu ve gazetecilerden özür dilemesidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.