Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meslek Fabrikası eğitmenlerinden Başkan Soyer’e mesaj: Sesimizi duy

Meslek Fabrikası eğitmenlerinden Başkan Soyer’e mesaj: Sesimizi duy

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası eğitmenleri pandemi nedeniyle henüz sözleşmelerinin yenilenmemesi ve işsiz kalmalarına isyan ettiler. Eğitmenler düzenli bir iş ve sigorta için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslendiler ve “Başkanım duy bizi. Taşeron sistemi istemiyoruz” dediler.

  • Ege Postası
  • 06.01.2021 - 12:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında işsizliğin azaltılmasına ve yenilikçi iş fikirlerinin desteklenmesine katkı sağlayan bir mesleki eğitim kurumu olan Meslek Fabrikası eğitmen ve emekçilerinin 28 Aralık 2020 tarihinde sona eren iş sözleşmesi pandemi nedeniyle yenilenmedi.

Her yıl kasım ayında başlayan iş ihalesi süreci şubat ayında sonlanıyor ve Meslek Fabrikası’nda görev yapacak kişilerin görevlendirmeleri mart ayında yapılıyor. Ancak 2020 yılından ülkemizde koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte eğitimcilerin görev tanımlarında da değişiklik oldu. Pandemi nedeniyle kurslara ara verilirken Fabrika’nın eğitimci ve emekçileri maske dikimine başladı.

Ancak eğitimci ve emekçilerin 28 Aralık tarihinde sona eren sözleşmeleri yenilenmedi ve onlarca emekçi işsiz kaldı. Eğitimciler, 28 Aralık tarihinde Meslek Fabrikası önünde başladıkları hak arayışına bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi eski binası önünde devam ettiler. Eğitimciler eski belediye binası önünde bir basın açıklaması düzenlediler.

Açıklamayı eğitimciler adına Meslek Fabrikası eğitmenlerinden Büşra Güngör yaptı.

Güngör açıklamada şunları söyledi; “Bugün burada toplanmamızın tek amacı göreve geldiği günden beri kadın istihdamını her şeyin önünde tuttuğunu dile getiren ve yaptığı projelerle bunu hayta geçiren Tunç Başkanımıza Meslek Fabrikası emekçileri olarak sesimizi duyurabilmek. Defalarca çeşitli yollarla bunu denememize rağmen kendimizi size ifade edemedik. O yüzden bugün bizi dinleyeceğinizi ve çözüm için elinizden geleni yapacağınızı bilmenin huzuruyla kapınıza geldik.

18 yıldır yönetimde olan iktidar sayesinde hamileysek sokağa çıkmamayı, ulu orta kahkaha atmamayı, saçımız kıyafetimizle tahrik etmemeyi ve eğer öyleyse tecavüze uğramayı haklı gösterecek kadar sığ bir zihniyetle mücadele ediyoruz.

Değer Başkanım ‘Çiçek gibi İzmir’, ‘Anahtar’ projeleri ve bunun gibi daha birçok projede kadın istihdamına ne kadar çok önem verildiğini biliyoruz. Biz sizi seviyoruz ve biliyoruz ki siz de bizi seviyorsunuz. Gelin bugün bizi de evlerimize, çocuklarımıza müjdeyle gönderin.

Başkanım duy bizi. Taşeron sistemi istemiyoruz. Güvenceli yarınımız için güvenceli iş talebimiz karşılanana kadar direnişimiz tüm kararlılığımızla sürecek.”

“DÜZENLİ BİR İŞ VE SİGORTA İSTİYORUZ”

Meslek Fabrikası eğitimcilerinden Özlem Uçak, sigortalı çalışan olmak istediğini ifade etti ve “2017 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorum. İşlerimiz ihale usulü gerçekleşiyor. Her yıl Aralık ayında işimize son veriliyor ve mart civarında yeniden işe başlıyoruz. Taleplere göre kurslar açılıyor. Burada bir ay çalışan da var, dokuz ay çalışan da var. Düzenli bir işimiz yok. İstediğimiz sadece düzenli bir iş ve sigorta. Emeklilik istiyoruz. Benim yaşım gelmesine rağmen günüm dolmadığı için emekli olamıyorum. Tek istediğimiz düzenli bir iş ve sigorta başka da hiçbir talebimiz yok” dedi.

“BU ŞEKİLDE HAYATIMIZI İDAME ETTİREMİYORUZ”

Meslek Fabrikası hazır giyim öğretmenlerinden Ayşe Atan ise; “Ben 2017 yılından bu yana eslek öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemide, ‘İzmir için biz de varız’ dedik ve maske dikiminde görevlendirildik. Sözleşmemiz 28 Aralık tarihinde sona erdiği için işimize son verildi. Pandemi döneminde bu kadar kadın arkadaşımızla birlikte işsiz kaldık. Bu pandeminin olduğu evrede insanlar zaten kıt kanaat geçiniyor hatta geçinemiyor. Bizim de ne yapacağımıza dair sonsuz kaygılarımız var. Çocuklarımız evde. Geçim derdimiz var. Başkanımıza sesimizi duyurmaya geldik. Bizi duyacağını düşünüyoruz. Biz taşeronla, saat ücretiyle çalışıyoruz. Çalıştığımız saat kadar ücret alıyoruz. Çalışamazsak alamıyoruz. Biz artık bu şekilde hayatımızı idame ettiremiyoruz. Daimi iş, sigorta ve emeklilik hakkı istiyoruz” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.