Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mert'in adı kütüphanede yaşatılacak

Mert'in adı kütüphanede yaşatılacak

İzmir'in Urla İlçesinde Ağustos 2017'de henüz 15 yaşındayken hayata veda eden Mert İrtem'in adının yaşatılacağı, 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde kurulacak Z-kütüphaneye destek sağlamak için kermes düzenlendi. 'Mert bizimle' adı verilen kermes büyük ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 26.06.2019 - 09:01

Avukat anne Diğdem İrtem'in, mezun olduğu 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde eşi Tolga İrtem ile birlikte oğulları adına kurmak istedikleri kütüphane için bir süre önce girişimlerde bulunup, Güzelbahçe Kaymakamlığı ile protokol yapıldı. "Bir insan aslında artık nefes almadığında değil, unutulduğunda ölür. Artık anılmadığında umursanmadığında, adı teleffuz edilmediğinde ölür" diyen anne İrtem, Mert İrtem Z-Kütüphanesi projesini sosyal medyayı da kullanarak geniş çevrelere iletmeyi başardı. Z-Kütüphanenin; okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim mataryellerine kadar birçok mataryelin yer aldığı kütüphaneler olduğunu belirten İrtem, "Z- kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, zeka geliştirici oyanlar, CD, DVD, bilgisayar oyunları yer alıyor. 2017 yılında bize veda eden Mert'imizin adını yaşatmak için, mezunu olduğum 60. Yıl Anadolu lisesine, okulda okuyan çocuklara bir nefes aldırmak amacıyla, 'Z-kütüphane' kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.


Urla Belediyesi'nin katkılarıyla belediye binası ile URİT Kafe arasındaki dinlence alanında düzenlenen 'Mert bizimle' kermesine de sıcağa karşın ilgi büyük oldu. Urlalı esnafın ürünleriyle destek verdiği kermeste çok sayıda kadın evlerinde hazırladıkları kek, pasta, börek, kurabiye, sarma, dolma gibi yiyecekleri satışa sundu. Kermese ayrıca Urla Belediye Başkan Vekili Meltem Bodrumlu, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un eşi Burcu Oğuz, Urla Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Köklü, Urla Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş, Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü İlhan Korkmaz da katıldı. İrtem ailesi, kermese katılarak destek veren herkese teşekkür ederken, Mert İrtem Z- Kütüphanesi'nin yeni ders yılında hizmete girmesinin planlandığı kaydedildi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.