Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkez Demokrasi Evi açıldı!

Merkez Demokrasi Evi açıldı!

İzmir'de 'hayır' propagandasının merkez üssü olacak olan Çankaya'daki Demokrasi Evi açıldı. Açılışta konuşan CHP İl Başkanı Güven, “16 Nisan’da televizyon karşısına oturduğumuzda yüzümüz gülecek ve hayır çıktığına hepimiz şahit olacağız” dedi. Merkezin başında CHP'li Salih Özçiftçi duracak. CHP İl Başkanı Güven'den 16 Nisan mesajları

  • Ege Postası
  • 15.03.2017 - 19:41

Referandum sürecinde 'hayır' cephesinin lokomotifi olan CHP, İzmir'de hiçbir parti bayrak ve flamasının yer almadığı, sadece hayır propagandasının yürütüleceği Demokrasi Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.  

Açılışa CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Parti Meclis Üyesi Özkan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir İl eski Başkanı Alattin Yüksel, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, il yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı. 

BU YERİ SİZLER İÇİN AÇTIK!
Açılışta konuşan İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Bu yeri biz siz İzmirliler için açtık. Bu demokrasi evimiz İzmir’de hayır diyen tüm yurttaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partiler içindir. Hayır diyen kesimin hizmetine açtık. Bizim partimiz bu yeri size emanet ediyor” dedi.

HAYIR KENTİ OLACAĞIZ!
Başkan Güven, “Burada hayır demek için organizasyonlar, çalışmalar yapılacak. Hayır buradan örgütlenecek. Burada disk, sendikalar, halk evleri olacak. Atatürkçüler, demokrasi, cumhuriyet sevdalıları olacak. Türkiye’ye hayırı en güçlü sesle haykıracağız. Yüzde 70’in üzerinde hayır çıkararak Türkiye’nin umudu olacağız. Hayır kenti olacağız. İzmir Türkiye’nin aydınlık yüzü ve ışığı… İzmir cumhuriyetin imzasının atıldığı kent.  İzmir görev ve sorumluluğunu 16 Nisan’da layıkıyla yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yüreğimden sesleniyorum. Hayır çıkacaktır, Türkiye’de hayır öndedir. Yeter ki görevlerimizi yerine getirip sandıklarımıza sahip çıkalım. Aslan gibi sandıkların başında duralım” diye konuştu. 

16 NİSAN’DA TELEVİZYON KARŞISINDA YÜZÜMÜZ GÜLECEK!
Güven yaşanacak süreç için, “Spekülatif propagandaya, karalamaya kulak asmayalım. Bize layık görülen bu anayasa Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının layık olduğu bir anayasa değildir. Bu kötü anayasayı sandıkta gömeceğiz. Bir tarafta Saadet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi hatta AKP’liler dahildir buna, onların ben bu sağduyuyla davranacağını biliyorum. Bu tek adam rejimine onlar da hayır diyecektir. Demokrasiye, parlamenter düzene, hukuk üstünlüğüne sahip çıkacaktır. Bu hayır mücadelesi siyasi parti mücadelesi değildir, seçim mücadelesi değildir. Bu referandumdur. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Türkiye’de yeni bir sayfa açılmasına sahip çıkacağız.  16 Nisan’da televizyon karşısına oturduğumuzda yüzümüz gülecek ve Türkiye’de hayır çıktığına hepimiz şahit olacağız” açıklamasını yaptı.

OKUYUP DA HAYIR DEMEYECEK ÇOK AZ İNSAN VARDIR!
Güven ayrıca şunları söyledi:

"Siyasi tercihlerimiz ne olursa olsun bir tek tercihimiz var, geleceğimize sahip çıkıp bu anayasaya hayır demektir. Bu konuda hepimiz birlikteyiz. Tüm siyasi partilerin içinde bu metni okuyup da hayır demeyecek çok az insan vardır. Bu anayasa toplumdan gizleniyor.  16 Nisan’a kadar gecemizi gündüzümüze katarak, eşimiz ve dostumuzla herkese anlatalım sandıktan büyük bir güçle hayır çıkartalım.  Eğer yüksek bir oyla hayır sesini yükseltirsek, inanın 17 Nisan’dan sonra yüzler gülmeye başlayacak. AKP’lilerin de MHP’lilerin de CHP’lilerin de yüzü gülecek. Bu öyle bir oylama..."

Çeşitli STK'ların temsilcileri ile 'hayır'a destek veren partilerden isimlerin aktif görev alacağı Merkez Demokrasi Evi'nin başında CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.