Dolar 32,5881
%0.23
Euro 34,8124
%0.43
Altın 2.419,250
%-0.56
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meral Akşener'den İzmir'de önemli açıklamalar

Meral Akşener'den İzmir'de önemli açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Tire'den sonra İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Meral Akşener gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yunan vekilin Türk Bayrağı'nı yırtmasına 9 Eylül'ü örnek göstererek yanıt verdi. Meral Akşener'den İzmir'de önemli açıklamalar

  • Ege Postası
  • 30.01.2020 - 20:36

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Tire'de esnaf ve vatandaş ziyaretinden sonra İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akşener partililer yoğun ilgi gösterdi. Çankaya'daki İzmir İl Başkanlığı binasına gelen Meral Akşener'e önce İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından makamda bir hediye ve plaket verildi. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akşener soruları da yanıtladı. 

Meral Akşener'in İzmir İl Başkanlığı  ziyaretine İYİ Parti Grup Başkanvekili  ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Milli Savunma Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Genel İdare Kurulu Üyesi Cem Özdemir, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

'GERÇEK GÜNDEMİMİZİ MECLİS'E TAŞIYORUZ'

İzmir ziyaretini anlatan Meral Akşener "İYİ Parti olarak şehirlerimizin ilçelerini gezerek ilçelerde esnafla bir araya gelerek, kadınlarımızla, gençlerimizle, çiftçilerimizle esnafımızla yan yana gelip onların dertlerini dinleyip, talepleri belirleyerek sonrasında soru önergesi ve kanun teklifi haline getireceği bir çalışma başlattık.  Türkiye giderek milletin gerçek gündeminden hızla uzaklaşıyor. Böyle bir sistemini için dönen Türkiye'de milletin sesini duymak giderek imkansızlaşıyor. İktidar partisi hizmet yapar, denetimi muhalefet partisi yapar. Biz ise emeklinin sesi nediyor, çiftçinin sesi ne diyor, üniversiteli mezunu çocuklar işsiz gibi gerçek gündemimizi hem Meclis'e hem kamuoyuna çalışma gibi bir yöntem seçtik" diye konuştuk. 

'İZMİR'DE 14 İLÇE GEZECEĞİZ'

İzmir ziyaretinde ve Pazar günü Çeşme'de gerçekleştirilecek Yerel Yönetimler Çalıştayı'ndan bahseden Akşener " İzmir'de ikili bir sistemimiz var. Belediye meclis üyelerinin belediye başkanlarımızın yaptığı bir çalıştay olacak. Ben bugünden geldim Tire'ye gittik. Pazar günü öğleden sonraya kadar İzmir'imizin 14 ilçesini gezeceğiz. Bugün Tire'de görmüşsünüzdür aynı şekilde devam edecek" diye konuştu.

BAYRAK YIRTILMASINA SERT TEPKİ!
Avrupa Parlamentosu'nda Yunan milletvekilinin Türk Bayrağı'nın yırtmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Aşkener "Bunun alçaklık olduğunu düşünüyorum. İzmir'deyiz izmirliler bilir ki. Daha önce bu Türk Bayrağı'na hakaret edenler nasıl gittiler. Ve İzmirliler yine bilirler ki Türk Bayrağına hakaret edenlerin bayrağına nasıl muamele yapıldı.  Savaştığınız bir ülkenin bayrağına hakaret etmeyen bir Türk Milletinin 82 milyonu bir araya gelir o eli kırar. Hükümete sesleniyorum. Türkiye'nin itibarını iki paralık etmeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu. 

'ANLAŞILIYOR Kİ BU PARALAR ATTA GİTMİŞ'
Gündemde olan deprem vergileriyle ilgili sorunları yanıtlayan Akşener "1999 Kocaeli depremini yaşamış bir insanım, Kocaeli milletvekiliydim. O vergiler depremin zorlukların ortadan kaldırılması için konulmuştu. Daha sonra özel iliteşim vergisiyle kalıcı hale geldi. Nereye gittiğine dair iktidar bunun cevabını vermek zorundadır. Depremin önüne geçilemiyor, tedbir alınmalı. Binanın öldürmesinin ortadan kaldırılması lazım. Anlaşılıyor ki bu paralar atta gitmiş, ne olduğunun peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

'HER ARKADAŞIMIZ ADAY OLABİLİR'
İzmir'deki İYİ Parti ilçe kongreleri sürecinden de bahseden Akşener "İzmir'de Demokratik bir kongre istiyorum. Biz yeni bir partiyiz. Aidiyet için bir zamana ihtiyacğımız var. Tek ya da çoklu aday gibi bir talebimiz yok. Her arkadaşımız aday olabilir. Kazanan da kaybeden de bizimdir. Demokrasiye yönelik şölen havasını yaşatıp her kesimden yurttaşları kucaklamak istiyoruz" diye konuştu.
ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI: DÜNE GÖRE ÇOK DAHA HAZIRLIKLIYIZ
Erken seçim sorularını yanıtlayan Akşener "Sayın Erdoğan'ı bu ülkede iyi tanıyan inzanlardan birisiyim. Ama erken seçimle ilgili bir ön görüm yok. Ben 2023'e kadar olan süreyi tamamlamaya gayret edecek gibi görünüyor. Biz hazırız. Kurulduktan 6 ay sonra seçime gitmiş neredeyse yüzde 10 oy almış bir partiyiz. 43 milletvekili bizim listemizden seçildi. Düne göre çok daha hazırlıklıyız. Bir üye seferberliği yaptık. En son 260 bini buldu sayımız. Önce 300 bine sona yılın sonuna kadar 400 bin hedefimiz var. Böyle bir korku imparatorluğunda kalkıp İYİ Parti'ye üye olmak gerçekten önemli. Biz hazırız ben de Genel Başkan olarak milletimizin sesini Meclis'e taşımak ve kamuoyunda görünür hale getirmek. Yerelde olanı konuşamıyoruz. Siyasetçinin birbiriyle dalaşmasında biz çıktık. Seçmen yeniden velinimet olsun. Ceket assam seçilir mantığının değişmesi lazım.  Sayın Erdoğan'ın bir zorluğu var. Saraya girdi çıkamıyor. Ben tarihçiyim, sarayın ayrı bir hayat tarzıdır. Ayrı bir bürokrasi yaratır. Bir paralel evren yaratır. Sarayda çalışan bir bürokrat ak parti genel merkezine gidip genel başkan yardımcısı azarlayabiliyor. Bir de tutmadı bu Cumhurbaşkanlığı sistemi. Parlamenter sisteme dönüş için, vatandaşa daha fazla ulaşıp bilgilendirmek istiyoruz" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.