Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'in ıspanağı temiz!

Menemen'in ıspanağı temiz!

İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli'nde onlarca kişinin zehirlenmesinin ardından ıspanaktan kaynaklandığı haberleri ülke gündemini meşgul ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise besin zehirlenmelerinin ıspanaktan değil, yabani otlardan kaynaklandığını tespit ettiklerini açıkladı. Öte yandan Ispanak deposu İzmir'de herhangi bir zehirlenme vakası ile karşılaşılmazken, kamuoyunda ıspanaktan kaynaklı zehirlenmeler olduğuna dair çıkan haberler karşısında Menemen Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğü harekete geçti. Belediyeden yüreklere su serpen açıklama

  • Ege Postası
  • 07.11.2019 - 15:53

EGEPOSTASI- Son günlerde vatandaşları tedirgin eden ıspanak zehirlenmesi haberleri kamuoyunu meşgul ederken, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli'nde onlarca kişi ıspanak yedikten sonra zehirlendiklerini iddia ederek hastanelere müraacat etti. Bir anda Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi ıspanak oldu.

Bu dönemde tüketici ıspanak yemekten vazçerken, kamuyounda çeşitli söylentiler dilden dile dolaşmaya devam ediyor. Bu söylentiler üzerine bakanlık analiz sonuçlarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, besin zehirlenmelerinin ıspanaktan değil, yabani otlardan kaynaklandığını tespit ettiklerini açıkladı. Ancak bu açıklama halkın yüreğine su serpmezken, ıspanak satışları durdu. Zehirlenme vakaları üzerine zararına bile satılmayan ıspanak pazarda tezgahta kaldı.

Öte yandan Ispanak deposu İzmir'de herhangi bir zehirlenme vakası ile karşılaşılmazken, kamuoyunda ıspanaktan kaynaklı zehirlenmeler olduğuna dair çıkan haberler karşısında Menemen Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğü harekete geçti.

Ispanak üretiminde önemli paya sahip Menemen Ovası,  belediye yetkilileri tarafından incelemeye alındı.

Menemen Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Üzeyir Karaca ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl başkanlıklarında kurulan komisyon ile Menemen Ovasında detaylı teknik incelemeler yapıldı.

İncelemeler sonucunda Menemen Ovası’nda yetişen ıspanaktan kaynaklı herhangi bir zehirlemenin olamayacağı, ürünlerin insan sağlığı açısından herhangi bir tehdit içermediği belirlendiği açıklandı.

Açıklamada, "Bahse konu zehirleme tehdidinin yaban ot diye tabir edilen Güzel Avrat Otu ve Boru Otu’nun içeriğinden olma ihtimali vardır ki, bu yaban otları Menemen Ovası'nda bulunmamaktadır. Sonuç olarak, Menemen Ovası'nda yetişen ıspanakların halk sağlığını tehdit etmesi söz konusu değildir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.