Dolar 32,5855
%0.34
Euro 34,7925
%0.17
Altın 2.511,510
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'in eski emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı

Menemen'in eski emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanan eski Menemen ilçe emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı Menemen'in eski emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı

  • Ege Postası
  • 04.12.2017 - 15:54

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanan eski Menemen ilçe emniyet müdürü Kamil Atay'ın yargılanmasına başlandı. 

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Atay ve avukatı hazır bulundu. 

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Atay, meslekten ihraç edilmeden önce 4,5 yıl Menemen'de görev yaptığını söyledi. 

Atay, "266 kez ByLock'a giriş yaptığı" iddiasının sorulması üzerine "Bir hata olduğunu düşünüyorum. Daha önce ByLock kaydı çıkmamıştı. Mor beyinde iddia edilen pusula programlarını ben de indirdim. En basit terör örgütü üyesi bile patates hat kullanmaktadır. Ben kendi hattımı kullandım." diye konuştu.

Bank Asya'da hesabının olmadığını ve eşiyle katalog evlilik yapmadığını savunan Atay, çocuklarının bu yapıyla ilgili okullarda okumadığını iddia etti. 

Mahkeme Başkanının, "Mahrem imamlarla ilgili yapılan operasyonda tüm emniyet personeli fişlenmişti. Sen de 'derece bir- derece iki, teslimiyeti ve sadakati üst seviyede olan kişi' olarak fişlenmişsin. Ne diyeceksin'" sorusuna Atay, "Kimin fişlediğini bilmiyorum. Kendi fikirlerini lanse etmişler. Mahrem imam tanımıyorum." yanıtını verdi. 

Lehine hiçbir delilin toplanmadığını öne süren Atay, tahliye talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, ByLock yazışma içerikleriyle ilgili savunma hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Eski Menemen ilçe emniyet müdürü Kamil Atay, FETÖ/PDY soruşturma kapsamında tutuklanmış ve hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 7 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.