Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Expomenagro'ya hazırlanıyor

Menemen Expomenagro'ya hazırlanıyor

15-18 Mart 2018 tarihleri arasında Gölpark Menemen’de ikincisi düzenlenecek Expomenagro Hayvancılık Et Ve Süt Teknolojileri, Tarım Ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın basın toplantısında konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Kentimizin marka değerinin yükseltilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Menemen’e hizmet boynumuzun borcu” dedi. Menemen Expomenagro'ya hazırlanıyor

  • Ege Postası
  • 22.02.2018 - 14:54

Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonuyla Gölpark Menemen’de 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenleneceği Expomenagro Hayvancılık Et Ve Süt Teknolojileri, Tarım Ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın basın toplantısı Menemen Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

Toplantıya, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi başta olmak üzere Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, İzmir Tarım İl Müdürü Yardımcısı ve Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Celim Çumak, Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Ayşe Şener, Nursel Koçyiğit Tekalmaz, Ali Ateş ve Fatih Kılıç’ın yanı sıra İlçe Tarım Şube Müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yaptı. Menemen’in İzmir’in 30 ilçesi içerisinde ayrı bir yer ve öneme sahip olduğunu söyleyen Şahin, “Menemen, İzmir’in Kuzey’de parlayan yıldızı, Kuzey’e açılan kapısı, metropol ile Kuzey arasında bulunan bir tampon bölge konumunda. Zaman zaman konuşulur Menemen bir sanayi kenti midin, Menemen bir tarım kenti midir, yoksa bir turizm kenti midir diye. Bana sorarsanız Menemen bunların hepsidir. Menemen bugün, TÜİK verilerine dayanarak söylüyorum İzmir’in en çok büyüyen, en çok göç alan, en çok yatırım yapılan kenti. Peki, ‘Menemen’de tarım var mı’ derseniz, Menemen bugün muz haricinde tüm tarım ürünlerinin yetiştiği bir merkez. Böylesine önemli bir tarım merkezi olan Menemen’de bu güne kadar bu alanın tanıtımına yönelik bir çalışma yapılmamış olması ise büyük bir eksiklikti. Ancak biz bu eksikliği İzmir’in en özel mekânlarından biri haline gelen Menemen Gölpar’ımızda inşa ettiğimiz Fuar Alanı sayesinde gidermiş olduk. İlkini geçen yıl yaptığımız ve büyük bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Expomenagro Hayvancılık Et Ve Süt Teknolojileri, Tarım Ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nı kazandırmış olduk. İkincisini de 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında yine 170 dönüm alanda kurulan ve İzmir’in ilk doğal göl parkı olama özelliğini taşıyan Gölpark Menemen’de gerçekleştireceğiz. Ben inanıyorum ki bu Fuar önümüzdeki yıllarda bir gelenek olarak devam edecek ve Menemen’in tarım ve hayvancılık noktasında ne kadar önemli bir kent olduğunu tüm dünyaya duyuracaktır” dedi.

ÜRETİCİ BİLİNÇLENECEK

Başkan Şahin, fuarın en önemli amacının köylü ve çiftçilerin üretime olan katkılarının artması adına bilinçlendirilmesi olduğunu ifade ederek, “Bu fuarımızın en önemli amaçlarından biri ülkemiz için, ülkemizin kalkınması için çok önemli bir noktada bulunan köylü ve çiftçi kardeşlerimizin daha bilinçli bir şekilde bu faaliyetlerini yürütmesidir. Fuarımız tarım ve tarım sanayisi sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılarımız ile üreticilerimizi buluşturacak, üreticilerimiz burada en son teknik ve teknolojileri yakından görecek ve tanıyacak, odalarımızın panel ve seminerleri ile daha da bilinçlenecektir” diye konuştu.

HİZMET BOYNUMUZUN BORCU

Belediyeciliğin sadece yol yapmak olmadığını da belirten Başkan Şahin, sosyal etkinliklere büyük bir önem verdiklerini de söyleyerek, “Menemen’in tarihsel, kültürel, maddi ve manevi değerlerinin ortaya çıkarılması ve bunların tanıtımı noktasında belediyeye görevler düşüyor. Ben de Tarım Fuarımız vesilesi ile ilçemize has bir Menemen Koyunu olduğunu öğrenmiş bulundum. Bunun %70’i Fransa, %30’u da Tahirova’dan geliyormuş. Tabii bunların tanıtımını, duyurulmasını, daha da geliştirilmesini sağlayacağız. Kentimizin marka değerinin yükseltilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Dostluksa dostluk, sağlıksa sağlık, kültürse kültür, tarımsa tarım, sanayiyse sanayi, ekonomiyse ekonomi bunların hepsi kentimizde var. Bizim de işte böylesine önemli, böylesine güzel olan Menemenimize her yönüyle hizmet etmek boynumuzun borcu” dedi.

EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

Tahir Şahin’in ardından sözü Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi aldı. Çiçekçi, geçtiğimiz yıl Menemen Belediyesi önderliğinde, Menemen Ticaret Odası ve Ziraat Odası ile birlikte Menemen’e çok önemli bir fuar kazandırdıklarını söyleyerek, “15-18 Mart 2018 tarihleri arasında Menemen Gölpark’ta ikincisini gerçekleştireceğimiz Expomenagro Hayvancılık Et Ve Süt Teknolojileri, Tarım Ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, öncelikle her ne kadar bizim organizasyonumuzda gerçekleşse de Menemen’in, Menemenli köylümüzün ve çiftçimizin, Menemenli üreticimizin ve sanayicimizin fuarıdır. Bu fuarımızda az önce Başkanımızın da ifade ettiği gibi öncelikli amacımız üreticilerimizin bilinçlendirilmesi, yeni ekipman ve teknolojilerle tanıştırılması olacaktır. Eğitimi önemsiyoruz. Bilinçli bir tarım politikası için üreticimizin eğitilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor. Fuarımızla işte bir nebze de olsa buna katkı sağlayabilirsek kendimizi başarılı sayacağız” dedi.

FUARIN TEMASI: KADIN ÇİFTÇİ

Kudret Çiçekçi, bu yıl gerçekleşecek Fuarın temasının ise Kadın Çiftçi olacağını ifade ederek, “Bu yıl Fuarımızı gerçekleştirmeden hemen önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacağız. Bizler de bu vesile ile bu sene fuarımızın temasını ‘Kadın Çiftçi’ olarak belirledik. Kadınlarımızın özellikle tarım sektöründeki önemi tartışılmaz. Onların o özverili çalışmaları, toprağa, hayvancılığa verdikleri değer paha biçilmez. İşte bu nedenle bu konuyu işleyecek ve bu konu üzerine çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Tabii fuarımız bunun yanı sıra birçok etkinliğe de sahne olacak. Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması, En İyi Çilek ve En İyi Ispanak yarışmaları, En İyi Ispanaklı Börek Yarışması, yine en iyi kuzu, koç, koyun ve teke yarışmaları gibi etkinliklerle Fuarımızı renkli bir hale getireceğiz” diye konuştu.

Toplantıda Tarım İl Müdürü Yardımcısı ve Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Celim Çumak, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da birer konuşma yaparak gerçekleştirilecek fuar ile İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tarım ve Hayvancılık sektörünün tüm paydaşlarını bir araya geleceğini ifade ettiler.  

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.