Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’den ülkeye örnek Meclis

Menemen’den ülkeye örnek Meclis

Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy’un öncülüğünde ‘Katılımcı ve Halkçı Belediyecilik için’ ortaya çıkan Menemen Halk Meclisi kuruluş toplantısını Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı. Başkan Serdar Aksoy kendinden önceki Başkan Tahir Şahin'i adeta topa tuttu. Başkan Aksoy seçildikten sonra yaşadığı sıkıntıları ve Menemen’e yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Söz alan hemen herkes Halk Meclis’i uygulaması için Başkan Aksoy’a teşekkür etti. Menemen’den ülkeye örnek Meclis

  • Ege Postası
  • 20.06.2019 - 21:50

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Hava muhalefeti nedeniyle bir gün gecikmeli olarak gerçekleşen Menemen Halk Meclisi’ne ilgi büyük oldu. meydanda belediyeye ait araçlar da sergilendi. Halk meclisine dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 500’den fazla  kişi katılırken, bazı vatandaşlar da toplantıyı balkonlardan takip etti. Kapanan İzmir İl Genel Meclisi’nin son başkanı ve CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci’nin halk meclisine katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Başkan Değirmenci seçim döneminde Serdar Aksoy’un yanında yer almıştı. Tüm Menemenlerin davetli olduğu toplatıya beklendiği gibi 20 yıl Menemen’in Belediye Başkanlığını yapan Tahir Şahin katılmadı. Menemen halkının büyük menmuniyet duyduğu kuruluş toplantısında her söz alan Başkan Aksoy’a teşekkür etti. İlk oylamada ise ilginç bir karar alındı. Menemen’in 65 muhtarı başkanın önerisine rağmen Halk Meclisi’nin üyesi olarak kabul edilmedi.

BİR EZBERİ BOZMUŞ OLUYORUZ

Halk Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy “Çok değerli menemen halkı, dostlarım arkadaşlarım biz aslında bugün itibariyle bir ezberi bozmuş oluyoruz. Yeni bir anlayışa ve yönetim tarzına adım attığımızı göstermiş oluyoruz. Bugün Nisanın 7’sinde mazbata almış belediye yöneticileri olarak 2 aylık dönemin hesabını vermeye geldik. Geçmiş dönemle ilgili teslim almış olduğumuz belediyeyi anlatmaya geldik. Yapacacaklarımızı anlatmaya geldi. Neden halk meclisi dedik, Hep beraber yönetmek istedik. Asarlık’taki Kürt kardeşimizle, Seyrek’teki Selanik Göçmeni kardeşimiz bir arada olsun istedik. Bu yüzden halk meclisi dedik. 

EN FAZLA İKİ DÖNEM İÇİN YOLAK ÇIKTIK

Biz yola çıktığımızdan beri 2 dönem dedik” diyen Başkan Aksoy “Yineliyorum sadece sadece önümüzdeki dönem için onay verirse yeniden yönetmeye aday oluruz. Neden böyle diyoruz. Çünkü 4 dönem başkan olmak demek şehrin önünü tıkamaktır. Ben 2 dönemden fazla başkanlık yapmayacağım. Terzi Fikri’nin anlayışı içerisinde halkımıza her şeyi anlatmak istiyoruz. Bizim rol modelimiz Terzi Fikri’dir. Yapacağımız her şeyi hakmızla yapmak istiyoruz” dedi.

TOPLU SÖZLEŞMEYE İMZA ATAN YETKİLİ DEĞİLDİ

İlk etapta iki temel sıkıntıyla karşılaştık. İlki toplu iş sözleşmesiydi. Bu da tam seçim öncesi gerçekleşti. Bu sözleşme 6 bin 500 net maaş öngörüyordu. İkramiyelerle birlikte 9 binin üzerine çıkıyordu. Sendikayla her hangi bir sonuç alamayınca sözleşmeyi fes etmek zorunda kaldık. Bu sözleşme belediye yetkisi başkan yardımcısı değildi ve belediye meclisi üyesi bile değildi. Yani toplu sözleşmeye imza atan yetkili değildi. Bizde seçim öncesi apar topar yapılan toplu iş sözleşmesini hiçbir hukuki geçerliliği olmadığı için fesh ettik. Sendikaya dedik ki gelin yeniden konuşalım orta yol bulalım fakat sonuç alamakdık Biz Menemen’de ilk kezi iş güvenliğini getirdik. Daha önce bir işçinin belediyede çalışıp çalışmadığı belli değildi.

MALLARIMIZIN BÜYÜK KISMINI GERİ ALDIK

Menemen Belediyesi’ne ait olan malların Menemen Belediyespor üzerinden şahıslara kiralanmasıydı. Son 2 ay için 170 gayrimenkulumüz kiraya veriliyor. 700 gayrimenkulümüz var. Bu açıdan zengin bir belediye sayılırız. Önce hukuki müdahalelerimiz ve görüşmelerimiz bunların hukuka aykırı olduğunu söyleyedik. Ankara’dan bir müfettiş getirdik, durumu ortaya koyduk. Menmenespor a ve 3. Şahıslara dedik ki bu mallar Menemen Belediyesi’ne aittir. Mallarımızın büyük kısmını geri aldık. Artık Menemen halkına ait olan malların geliri yeniden menmen halkında kalacak. Gelirimiz artık sürekli artacak” dedi

BAŞKAN AKSOY’UN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE;

‘BİZİM BİR SPOR KULÜBÜNÜ ŞAMPİYON YAPMA İDDİAMIZ YOK’

Menemenspor bundan sonra Menemenlinin ödediği vergiler bir spor kulübüne gitmeyecek. Bizim bir spor kulübünü şampiyon yapma iddiamız yok. Biz spor kulübü değil, Menemen küme düşmesin diye mücadele edeceğiz. Sadece bütçemizin binde 7’sini amatör spor kulüplere vereceğiz. Bizim birilerine rant sağlama amacımız yok. Tek amacımız var, gençlerimizi, tinerden, terörden ve uyuşturucudan kurtarmak. 

Altyapı çalışmalarımıza sevgi yolundan başladık.  Perşembe pazarı diyorlar. Seçim zamanı ihalesi yapıldı 17 milyona ihale edilmiş. Sadece kaba inşaatı, çatı bile dahil değil. Biz müteahhit firmayla oturduk anlaştık. Üstünün kapatılması, yürüyen merdiven ve elektrik aksamını da ihale şartlarına dahil ettik. Perşembe pazarı bitsin oturup her şeyi esnafımızla planlayacağız.”

SEVGİ YOLU VE ÜST GEÇİT PROBLEMİ

Sevgi yolu esnafıyla birlikte oturduk konuştuk, projelerimizi karşılaştırdık orta yol bulduk. Esnafımızın istediği tarihte projeye başladık. Projelerde muhatabımız kimse onlarla oturup orta yolu bulacağız. Uzun dönem başkanlıklardaki sıkıntı budur. Ben daha iyisini bilirim, ben yaparım. Kasımpaşa köprümüze başlıyoruz. Kadir Yıldırım başkanımız zamanında Konak’tan geldi o üst geçit. Neredeyse benle yaşıt. Bu üst geçidi yeniliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyemiz’den de Karayolları’na da yaptırmayacağız. Biz burayı yüreyen merdivenleri ve asansörleri olacak şekilde bir ay içinde yapmaya başlıyoruz. Üç büçük ay için iki tane daha üste geçide başlayacağız. Jandarma ve Koyundere’ye olacak bunlar. Biz yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz bize yapar ama süre uzar.

TEPE RESTORAN YENİDEN HALKINA KAVUŞTU

Tepe Restoranı geri aldık. Şehir parkı içindeki kafemizi teslim aldık. Seyrek’deki belediye binasını da teslim aldık. Tepe restoran yeniden halkına kavuştu. Tepe restoran projesindeki tespit ettiğimiz eksiklikleri ve yanlışları gidereceğiz. Yeşil odaklı bir hale getireceğiz, halkımız girerken para da ödemeyecek. Kültür ve spor kompleklerimizde bütün kurslarımız bedava olacak. Faytonları da kaldırdık. Seyrek villalarını geçtikten sonra hayvan barınağımızı da açtık, kısırlaştırma birimlerimiz hemen ardından açılacak. Veterinerlerimizi güçlendirdik. 5 tane yeni araç aldık. 

ÇOÇUK MÜZESİ VE BİLİM KAMPÜSÜ GELİYOR

Lunaparkı yerinde çıkarttık. Menemen çocuk müzesi ve bilim kampüsü yapıyoruz. Karşıyaka’dakinin bir ikizini yapacağız. Çocuklarımızın hem öğrenip hem eğlenecebileceği bir kompleks olacak. Ne gerek vardı dediler. Menmen’e fazla dediler. Bir gencimizi Karşıyaka’ya gitmesin istiyoruz. Çocuğumuz Menmen’de öğrensin. İsteğimiz bu. Bize 7 milyona mal olacak. 2,5 yıl içerisinde kendini amorti ediyor. 

SEYREK BELEDİYE BİNASI KIZ YURDU OLACAK

Belde belediyeler kapandıktan sonra Menmen Belediyesi’ne verilen Seyrek Belediyesi binasının akıbetini açıklayan Seyrek binamız iki ayrı tüzel kişiliğe kiralanmıştı geri aldık. Seyrek binamız kız yurdu olacak. Yani birilerine kira geliri olmayacak” dedi.

GARAJI YERİN ALTINA ALIYORUZ

Başkan Aksoy Zabıta’yı 3 böleceklerini ve merkeze uzak yerlere merkezden zabıta gitmeyecek dedi. Aksoy en önemli projlerinden birinin de Menemen Garajı olduğunu açıkladı. Aksoy “Menemen Garajı’na el atıyoruz. Garajı yerin altına alıyoruz. Üstüne de rekreasyon alanı yapacağız, Menemenli nefes alsın diye.”

İLK KARAR MUHTARLAR MECLİSTE YOK

İlk oylamada ise ilginç bir karar alındı. Menemen’in 65 muhtarı başkanın önerisine rağmen Halk Meclisi’nin üyesi olarak kabul edilmedi. Halk Meclisi’nden her sivil toplum kuruluşundan bir kişi de daimi üye olacak.

TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILMAYACAK

Tarım arazilerinin işgal altında olduğu belirten Ayfer Gülhanlı, özellikle Çanakkele yolu için yapılan vidayüklerin tarım arazisi işgalinin önüne geçilmesini istedi. Yanıt veren Başkan Aksoy “Biz o yeri mühürledik, yıkım kararı aldık. Birinci derece tarım arazileri imara açılmayacak. Maltepe’de kanala pis su akıyordu. Oradaki firmayı bulduk. Ruhsatı yok, mühürledik. Tarım arazileriyle ilgili hassasiyetimiz çok yüksektir” dedi.

KENT KONESEYİ TARTIŞMASI

Söz alan bir kaç kişinin bu kararların yasal zemine oturması için Kent Konseyi’ni işler hale gitermek olduğu yönünde önerileri sonrası, Başkan Aksoy hangi anlaşıyla yönetilmek istiyorsunuz diyerek oylama yapıldı ve ilk Halk Meclisi’ne katılanlar Kent Konseyi yerine Halk Meclisi’ni tercih etti. 

Her isteyenin söz aldığı toplantıda, alt yapıdan, yol çalışmaların bütün sıkıntılarını dile getiren Menemen Halkı en çok yeşil alan istedi. Başkan Aksoy kişisel istekleri de dinledi ve ilgili birimlere not aldırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.