Dolar 32,5906
%0.36
Euro 34,7542
%0.06
Altın 2.497,810
%0.54
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’deki ‘rüşvet’ iddialarında yeni perde: Belgeyi ortaya koyacağız

Menemen’deki ‘rüşvet’ iddialarında yeni perde: Belgeyi ortaya koyacağız

Menemen’de yapılan başkan vekili seçiminden sonra İzmir gündemine oturan ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin tartışmalar artarak devam ediyor. İddiaların merkezinde olan AK Partili Menemen Meclis Üyesi Hanifi Can konuya ilişkin Egepostası’na konuştu. Can, belediyede birçok yolsuzluk olduğunun ve bu yolsuzlukların altında CHP’li meclis üyelerinin imzası olduğunu söyledi. İddiaların altının boş olmadığını ifade eden Can, “Bizim söylediğimiz hiçbir şeyin altı boş olamaz. Biz onlara gereken cevabı vereceğiz, belgeyi de ortaya koyacağız, suç duyurusunda da bulunacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2020 - 17:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından yerine vekalet edecek başkan vekilinin seçimi 1 Aralık'ta yapıldı. 4 turunda da başkan vekilinin belirlenemediği seçimden kura yoluyla Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt, galip ayrıldı.

Seçimin sona ermesiyle birlikte başlayan tartışmalar ise artarak devam ediyor.

Seçimin ardından ‘oylamada usulsüzlük’ olduğu iddialarının ardından dün AK Partili Menemen Meclis üyesi Hanifi Can, şok eden bir iddiayı ortaya atmıştı. Can, seçim öncesinde bir arkadaşına 2 milyon lira rüşvet teklif edildiğini iddia etmiş ve elinde belge olduğunu söylemişti.

CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ise iddialara yanıt olan Can ve söz konusu meclis üyesi arkadaşına belgelerle birlikte suç duyurusunda bulunma çağrısında bulunmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Egepostası’na konuşan Hanifi Can, harekete geçmek için seçime ilişkin itirazın sonuçlanmasını beklediklerini ve zamanı geldiğinde ellerindeki belgeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Belediyede yapılan yolsuzlukları konuştukları için susturulmaya çalıştıklarını belirten Can, yapılan yolsuzlukların CHP’li meclis üyelerinin imzasının olduğunu söyledi.

“GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ”

Menemen’de Salı günü yapılan başkan vekili seçimlerine iptali gündemde olduğu için konuya ilişkinn adımların sürecin netleşmesinden sonra atılacağını ifade eden Can, “Bilindiği üzere Menemen’de bir operasyon oldu ve hala devam eden bir süreç var. Devam eden sürecin içerisinde gizlilik arz eden konular var fakat bu konu ekstra çıktı. Yapılan seçimin iptali söz konusu. Dolayısıyla biz bu konuya açıklık getireceğiz ama seçimi bekliyoruz. Biz onlara gereken cevabı vereceğiz, belgeyi de ortaya koyacağız, suç duyurusunda da bulunacağız. Biz süreci başlatıp gereken başvurularda bulunduk ama dediğim gibi konu gizlilik arz eden bir konu. Ama boş bir konu değil, ciddi bir konu. Ben 45 yaşındayım. Çocuk değilim. 1994 yılından beri de siyasetin içerisindeyim. 30 yıllık ticaret hayatım var. Hikaye olsun masal olsun diye yazmadım ben o konuyu” diye konuştu.

“YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ KONUŞTUĞUMUZ İÇİN SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR”

Menemen Belediyesi’nin 2019 yılı faaliyet raporunda 80 milyon liralık zarar uğratıldığının altını çizen Can, tüm yapılanların belgeli olduğunu hatırlattı ve “Zaten işçilerin maaşlarının 4 aydır ödenmemesi belgeli. Belge dışı olan hadiseler değil. Faaliyet raporunda, şu an belediye meclis üyeleri içerisinde suçlu olan belediye meclis üyeleri de var. Bu süreç daha bitmedi. Sadece Serdar Aksoy mu suçl? Bu suçu tek başına mı işled? Böyle bir şey olabilir m? Bir meclis grubu var ve bunların 7-8 tanesi sıkıntılı. Bir sürü olayların altında imzaları var. Tabi biz yargı değiliz, bunun kararını verecek olan da biz değiliz. Biz her mecliste çıktık konuştuk. Geçtiğimiz aylarda talihsiz bir olay yaşadım.Zaten bu konuların hepsi birbirine bağlı. Biz Menemen’de yapılan yolsuzluklarla ilgili konuştuğumuz için susturmaya ve tehdit etmeye çalıştılar. Ama bizim geri adım atmamız söz konusu olamaz. Yazım çok açık. Seçmenler bize güvendiler ve oy verdiler. Biz bu saatten sonra bize oy veren ya da vermeyen tüm Menemen halkına hizmet etmekle sorumluyuz. Burada ciddi bir para kaybı var. Biz sadece 2019 faaliyet raporunda aşağı yukarı 80 milyon lira kaybettik. Daha 2020’yi incelemedik. 2020’de neler çıkacak hep birlikte göreceğiz” dedi.

“HIRSIZLIĞA ‘EVET’ DİYEN İNSANLAR VAR”

Can sözlerine şöyle devam etti; “Menemen’de şu an devam eden bir süreç var. Yargıya intikal eden konu hakkında yorum yapmamız yanlış olur. Ama şunu söyleyeyim. Bu devam ederken çok farklı şeyler yapmaya başladılar. En son suçüstü hepsini yakaladık. Dün Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi beni aradı. Bana ‘lütfen o yazını kaldır’ diye yalvardı. Biz o kişinin adını savcılığa vereceğiz. Seçimin yenilenmesi söz konusu. Bu yüzden birkaç gün daha sabredilmesi gerekiyor. Ben masal anlatmıyorum. Kayıp olan bir para var. Belediyeyi soymuşlar zaten. Bunlar çıkıp beni yalanlıyor. Ama sadece 2 milyonu yalanlıyorlar. Çıkıp ’37 milyona araç almadım’ desene. Neden demiyorsu? İşçiye 4 aylık maaş ödemediğini söylesene. Bizim söylediğimiz hiçbir şeyin altı boş olamaz. Biz şov yapma yaşını çoktan geçtik. Biz ciddi olayların üzerine gidiyoruz ve yürüyoruz. Bizim buradaki düşüncemiz; sizin bu kadar paranız var. ‘Oy satılmaz’ ‘Oy namustur’... Böyle namus sahibiyseniz o zaman önce namusunuzu temizleyin ve işçinin 4 aylık maaşını ödeyin. Rüşvet teklif etmeyin. Bana maaşını alamayan işçilerden biri yazdı. ‘Vallahi pazara çıkacak paramız yok’ diyor. Bizi arayıp ‘Ya siz meclis üyesi değil misiniz, siz bizim hakkımızı savunmayacaksanız kim savunacak’ diyorlar. Ben takım elbisemi giyip elimi kaldır-indir yapmasını da bilirim. Kimseye iftira atacak durumda değilim. İhtiyacım da yok. Ama bu millet bizi buraya getirmiş biz bu kardeşlerimizin haklarını savunmazsak kim savunaca? Şu an seçimin yeniden tekrarlanması söz konusu olabilir, farklı durumlar söz konusu olabilir. Çünkü çok vahim durumlar var. Şunu söyleyeyim: Deniz Hanım’ın yanında yer alan arkadaşlar bana ağır ithamlarda bulunuyorlar ama bu hırsızlığın altında hepsinin imzası var. Ben yokum orada. Faaliyet raporunu onaylayan, bu hırsızlığa ‘Evet’ diyen insanlar var.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.