Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de 'tarım projeleri' için ilk adım!

Menemen'de 'tarım projeleri' için ilk adım!

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer , Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un en önemli projeleri arasında yer alan Tarım Projeleri kapsamında kurduğu “Tarımsal Araştırma Merkezi”ni incelemek ve gerekli desteği vermek için Menemen’deydi. Tarım projeleri için ilk adım!

  • Ege Postası
  • 25.05.2019 - 22:10

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, seçim sürecinde her yerde dile getirdiği tarımsal projeleri için ilk adımı attı. Menemen’de 160 dönümlük alana Tarımsal Araştırma Merkezi’ni kurdu. Seçim çalışmaları kapsamında Serdar Aksoy’a desteğini esirgemeyen ve Menemen’i ziyeretleri sırasında da bunu her seferinde dile getirerek Menemenlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Biz her zaman Serdar Aksoy’un yanında olacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, seçimden sonra da desteğimiz tam olacak” dedi ve ardından Başkan Aksoy’a destek için Tarımsal Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Menemen Belediyesi’nde Başkan Aksoy ile bir araya geldi. Soyer’i; tüm Başkanlık bürokratları ve Belediye çalışanları bina önünde karşıladılar. Karşılama ve makamda kısa sohbetin ardından Menemen’de Başkan Aksoy tarafından yeni kurulan Tarımsal Araştırma Merkezi’ne gidildi. Burada tesisin sorumlusu olan Menemen Meclis Üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy karşıladı ve proje ile ilgili bilgi aktardı.

MENEMEN İÇİN “ÜRETEN” DÖNEM BAŞLIYOR
Başkan Soyer’e ziyareti için teşekkürlerini ileten Aksoy, Araştırma Merkezi’nin önemli bir ARGE merkezi haline gelerek çiftçiyi ayağa kaldıracak ve doğru yönlendirerek üretimi güçlendireceğine vurgu yaptı. Seçim vaadleri içerisinde ilk hedefleri arasında tarımsal kalkınma olduğunu da söyleyen Başkan Aksoy, “Bu anlamda ilk etapta Belediyemiz bünyesindeki bu 160 dönümlük arsada çalışmamıza başladık. Burada Ziraat Yüksek Mühendisleri, ARGE ekipleri ve çiftçi ile beraber Menemen’de üretim odaklı çalışmalarımıza başlayacağız. Amaç çiftçiyi ayağa kaldırmak ve toprağa küsmesini engellemek. Tarım Kooperatifleri kuracağımızı ve üreticinin kalkınmasının önünü açacağımızı söylemiştik. Bu Merkez bir başlangıç olarak görülebilir. Merkezimiz farklı alanlarda büyümeye ve gelişmeye de devam edecek. Menemen’de çiftçilerin üretim envanterleri kapsamında başlatacağımız araştırmalar sonucunda üreticiye alternatifler sunmakta hedeflerimiz arasında. Menemen için üreten ve gelişen dönem başlıyor” dedi.

SOYER: MENEMEN’DE KALKINMA İÇİN BİR İLK
Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde yerel kalkınma ve tarımsal üretime verdiği değeri bir kez daha bizlere hatırlatarak söze başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ Tarım, kalkınmamızın önündeki en büyük değer. Menemen’in verimli topraklarında böyle güzel çalışmalar yapılması bizleri son derece mutlu ediyor. Başkanımız Serdar Aksoy’un öncülüğüyle Menemen’de Belediye bünyesinde ilk kez kurulmuş olan ARGE Merkezi çiftçi, üretici ve Menemen halkı için büyük bir şans. Bu merkezde gerekli envanter çalışmaları yapılarak, alternatif ürünlerin de çiftçiye sunulması ile beraber ciddi bir kalkınma başlayacak. Biz Büyükşehir olarak Menemen’e dün olduğu gibi, bugünde desteğimizi tam ve eksiksiz sağlayacağız. Başta Başkanımızı ve ardından emeği geçen tüm dostlarımızı bu güzel çalışmayı yarattıkları için kutluyorum” ifadelerini kullandı.

MENEMEN’DE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURU ÜZÜM
Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy, Araştırma Merkezi hakkında detaylı bilgileri şu şekilde açıkladı:

Başkanımız Serdar Aksoy tarafından Belediye bünyesinde ilk kez bir ARGE merkezi yapıldı bölgemizde. 160 dekarlık alana kurulmuş olan ‘Menemen Belediyesi Tarımsal Araştırma Merkezi’mizin şuanda 67 dekarlık alanında kurutmalık çekirdeksiz üzüm yetiştiriliyor. Yetiştirilen bu üzümler önümüzdeki sene hasat edilmesiyle beraber Menemen’deki okullarda öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak. Merkezimizin daha farklı alanlarda da gün geçtikçe büyümesiyle beraber bu gibi projelerimiz daha da genişletilecek. ARGE Merkezimizde; üretim, işleme, ürün ve hatta ürünün çıkışı da dahil olmak üzere tüm üretim alanlarına yönelik hizmet mevcut olacak. Öncelik hedeflerimizi şu şekilde sıralayabiliriz;

1.Menemen ‘ de ekilen ürünlerin daha verimli hale getirilmesi için araştırma yapılması,

2.Alternatif yeni ürünler geliştirilmesi,

3.Üretim planlaması yapılması,

4.Envanter düzenlemesi ile beraber çiftçiye hakim olarak yol gösterici olunması,

5.Mevcut ürünlerin pazarlanmasına yönelikte satış pazarlama konusunda yardım sağlanması.

Belediyemize ait yeni açılacak ARGe merkezleriyle ortak çalışma içerisinde bulunularak kooperatifleşmenin de birer öncüsü olmak gelecek hedeflerimiz arasında. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.