Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de seçim sonrası ilk meclis: Ödenmeyen maaşlar sorunu çözülüyor

Menemen’de seçim sonrası ilk meclis: Ödenmeyen maaşlar sorunu çözülüyor

Menemen Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı geçtiğimiz hafta yeni başkan vekili seçilen Deniz Karakurt idaresinde gerçekleştirildi. Seçim sonra yapılan ilk toplantıda konuşan Karakurt, belediye işçilerinin maaşının ödenmemesi konusunda konuştu. Karakurt, maaşların ödenmeye başladığını belirtti ve “Maaşlar sorunu en kısa sürede çözülecek. Az önce maaşların hesaplara yattığının bilgisini aldım.Belediye işçileri ile sorunlar konusunda çok hassasım. Emek en yüce değerdir” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 07.12.2020 - 19:04

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Meclisi, Serdar Aksoy’un tutuklanması ve yeni başkan vekilinin seçilmesinin ardından ilk kez Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı için bir araya geldi.

Menemen Belediyesi yeni Başkan Vekili Deniz Karakurt’un idaresinde gerçekleşen toplantıda, encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve Engelsiz Menemen Komisyonu üyeleri seçildi.

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Vekili Deniz Karakurt, “Olağanüstü bir dönem geçirdik. Hepimiz bu süre içerisinde üzüldük ve yıprandık. Bu dönemden sonra umarım hep birlite sağlıklı, barış içerisinde, katılımcı ve vicdani bir süreç yaşarız. Bundan sonraki sürecin hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gündemin ilk maddesine göre; belediye meclisi encümenliğinden istifa eden iki isim yerine encümen seçimleri yapıldı. Encümenler için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu Özgür Metin ve Çağlar Gülez'i önerdi. Diğer partilerden isim önerisi olmadı.

Yapılan gizli oylamada, iki isim 15 oy ile yeni encümen seçildi. Seçimde dokuz boş çıktı.

Oturumda ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonuna İhsan Perçin, Engelsiz Menemen Komisyonuna Düzgün Küçük ve Hukuk Komisyonu Nursel Katipoğlu seçildi.

“KAPIM HERKESE AÇIK”

Dilek ve temenni bölümünde konuşan Karakurt, “Umarım bundan sonraki süreçte her ne olursa olsun sağlıkla, birlikle ve barışla bu sürecii yönetiriz. Önemli olan hep birlikte olmamız. Ben hiçbir zaman ayrıcalık yapmadım. Bundan sonra da Menemen adına hep birlikte olacağımızı düşünüyorum. Bu görev geçici bir görev. 3 gün ben olurum, 5 gün başka bir arkadaşımız olur. Önemli olan Menemen için güzel şeyler yapabilmek. Ben bundan sonraki süreçte bunu hep birlikte yapabilecğeimize inanıyorum. Hangi partiden olursa olsun kapım herkese açık. Lütfen önerilerinizi ve eleştirilerinizi iletmenizi rica ediyorum” diye konuştu.

"DAVULLAR NEDEN SUSTURULMADI'"

Dilek ve temennilerde söz alan AK Paritli Meclis üyesi Selahattin Yeşilkaya seçim günü yaşananaları eleştirerek, “Sözlerinizin başında heyecanlı olduğunuzu söylediniz. Bizlere lütfen kızmayın. Biz hep birlikte Menemen insanına hizmet etmeye geldik. 200 bin insana hizmet etmeye geldik diyoruz. Geçmişte çok acı şeyler yaşadık ve ben söz hakkı istemeye çekindim. Sonuçta ne old? Hep birlikte üzüldük. Bunun için bugünleri düşünmemiz lazım. Hep birlikte çalışmalıuyız. Eleştiriler geldikten sonra ‘sen sus’ dememk laızm. Biz konuşalım. Konuşalım ki eğrisi doğrusu ortaya çıksın. Sizden rica ediyoreum. Meclis üyelerimizi susturmayın. Çünkü susturmaya çalışanların halini görüdk. Daha 1 hafta evvel bir oylama yapıldı. Beraber gleidk. Sonra kura çekildi. Kuranın mevzuata uygun olup olmaması hukuki bir konu benim konum değil. Ama burada salonda bir olay yaşandı. Sorumluluk taşınyan, bundan  18 ay önce gidenler omzunda taşıyan, başkan oldu diye omzunda taşıyıp makama oturtan isanlar bir şeyi alkışladılar. Bu arkadaşlar aklı başında insanlar. Neyi alkışladılar ben anlamadım. Sıkıntıyı yaşayanlar sizin gurubunuzun başındaki insanlar. Biz Menemen’i tüm Türkiye önünde mahçup durumda bıraktık. Bize söz verin ve Menemen halkı bir daha aynı sıkıntılara düşmesin. Seçim günü buraya yürüyerek geldik. Boynunda davulla bir arkadaş geldi ve çalmamasını söyledim. Salona geldik. Şak şak şak. Yahu neyi alkışlıyorsun! Ben olsam yerin dibine girerdim. Buradan bir çıktık davullar zurnalar... Neden susutulmad? Kimin davullarını vuruyorsunu? Biz gelen otobüsleri davulla uğurlamamız gerkeiyordu. Ama Menemen adına utandık ve yapmadık” dedi.

KARAKURT’TAN DAVUL ZURNA AÇIKLAMASI

Deniz Karakurt yapılan eleştiriye cevaben şunları söyledi;

“Bu görev yaptığımız 18 ay boyunca imar komisyonumuz çok iyi çalıştı. Komisyonda bütün partilerden olan meclis üyelerimiz özveri ve tarafsızlıkla çalıştılar. Gelen konularda araştırma yaptılar ve mevzuata uygun rapor verdiler. Eleştirilerinizi dikkate alacağım. Bundan sonra meclis dışında da bir araya gelelim. Zaman açısından da kısıtlamamız olmaz. Meclis dışında sık sık bir araya gelelim.

Söz verme eleştirisine gelirsek... Bu koltuklar hiç kimsenin değil. 31 arkadaşımın hepsinin eşit söz hakkı var. Ben bir hukukçuyum bu konuda adil olacağıma inananıyorum. Üslubun bozulacağını da düşünmüyorum. Bu nedenle hiçbir kısıtlama olmayacağına inanıyorum. Yaptığınız her eleştiri bize katkı sağlayacaktır.

Seçim ve dalvul zurna olayına gelirsek ... Biz bu konuda dışarıdan da eleştiri aldık. Evet olmasa iyiydi. Bundan sonra yapacaklarımıza odaklanalım” diye konuştu.

“KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR BURADA OLMASIN”

Söz alan AK Partili Meclis üyesi Yusuf Demircioğlu, “Sürecimiz hayırlı olsun. Heyecan iyidir. Heyecanla daha iyi şeylerin altından kalkılır umarım. Şu an tutuklu olan bir önceki belediye başkanımız da heyecanla başlamıştı görevine. Biz burada kendisini hep kendisini uyarmıştık. Kol kırılır yen içinde kalır düşüncesi Menemen Meclisi için geçerli değil bence. Burada yaşananları ve olan şeyleri saklamak bize göre değil. Ciddi pişmanlıklar yaşamamak için önümüzdeki süreci iyi planlamalamalıyız. Ne kadar fazla avatandaşa hizmet edebilirsek o kadar iyi işler başarırız. Çok kötü şeylerle gündeme geldik. Umarım bundan sonra iyi haberlerle ana haberlerde anılan bir menemen belediyesi olur” dedi.

ÖDENMEYEN MAALAR SORUNU

Şu an ivedilikle çözülemesi gereken problemler var. Bunlardan biri maaşı ödenmeyen işçilerimiz. Bunun yanında pazar yeri problem var. Önümüz kış diyemiyorum. Zaten kıştayız ve yağmur yağpdığında her yer çamur olacak. Bu sorunların en kısa sürece çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Demircioğlu’na cevap veren Karakurt, “Maaşlar sorunu en kısa sürede çözülecek. Az önce maaşların hesaplara yattığının bilgisini aldım.Belediye işçileri ile sorunlar konusunda çok hassasım. Emek en yüce değerdir. Çalışanlarımızın maaşları en kısa sürede arka arkaya yatırılacak. Pazar yeri sorununu da kendi imkanlarımızla beşki de Büyükşehir’in yardımlarıyla en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.