Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de kritik seçim! Başkan vekilini kura belirledi

Menemen'de kritik seçim! Başkan vekilini kura belirledi

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisinde yapılan seçimde başkan vekili belirlendi. İlk 2 turda üçte iki, 3. turda ise salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde 4. turda da belli olamadı. Bir boş oyun olduğu oylamada iki aday da 15’er oy aldı. Yeni başkan vekilinin kura yönetimiyle belirlendiği seçimde Menemen Belediyesi yeni Başkan Vekili Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt oldu.

  • Ege Postası
  • 01.12.2020 - 10:18

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Meclisi, Serdar Aksoy'un görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Başkan Vekilini belirlemek üzere olağanüstü toplandı. 

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve AK Parti İzmir Başkanı Kerem Ali Sürekli de katıldı. 

Seçimde Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili üye Aydın Pehlivan ile Millet İttifakı'nın adayı CHP'li üye Deniz Karakurt yarıştı.

Koronavirüs tedbirleri gerekçe gösterilerek basına kapalı yapılan toplantıda Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan ilk turda 14, 2. turda 15 ve 3. turda da 15 oy almıştı.

Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ise ilk turda 17, 2. turda 16 ve 3. turda 15 oy almıştı. 3. turda CHP'li üye Ali Aydın adına atılan bir oy geçersiz sayılmıştı.

İlk 2 turda üçte iki, 3. turda ise salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde başkan vekili 4. turda belli oldu.

Bir boş oyun olduğu 4. turda iki aday 15'er oy aldı. 

Yeni başkanın kura yönetimiyle belirlendiği seçimde yeni başkan vekili Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt oldu.

Öte yandan Karakurt, kararın açıklanmasının ardından Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda tebrikleri kabul etti.

SÜREÇ

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım'da Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini açıklamıştı.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı 20 Kasım'da gözaltına alınmış, Aksoy'un da aralarında yer aldığı 11 kişi tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı 27 Kasım'da yaptığı açıklamada, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un geçici tedbir kararı olarak görevden uzaklaştırıldığını bildirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.