Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de 'İnadına Tiyatro Festivali' zamanı

Menemen'de "İnadına Tiyatro Festivali" zamanı

Menemen Belediyesi’nin bu yıl “Seyirci Kalma Seyirci Ol” sloganıyla 7’ncisini düzenlediği İnadına Tiyatro Festivali’nin açılış töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; CHP'nin yeni seçim kampanyasının sloganı 'Milletçe Alkışlıyoruz'dan hareketle, “Çağdaş yarınlar için milletçe alkışlamaya, İnadına Tiyatro’ya devam ediyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2015 - 12:15
Ülkemizin önde gelen tiyatro organizasyonlarından biri haline gelen ve Menemen Belediyesi’nin bu yıl 14-18 Nisan tarihleri arasında 7.’sini gerçekleştirdiği İnadına Tiyatro Festivali, “İnadına Tiyatro, İnadına Sanat” söyleminin yankılandığı coşkulu Kortej Yürüyüşü ile başladı.



Menemen Belediyesi önünden başlayan ve Menemen Belediye Bandosu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden korteje eşi Nurdan Şahin ile birlikte katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; usta sanatçılar Cihat Tamer, Füsun Demirel, Tarık Papuççuoğlu, Turan Özdemir, Altan Gördüm ile birlikte kortejin önünde halkı selamladı. CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kortejde tiyatrocular kostümleriyle yer aldı, Menemen sokaklarında renkli görüntüler yaşandı.

Sloganımız : “Seyirci Kalma Seyirci Ol”

7. İnadına Tiyatro Festivali’nin açılış töreni; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız söylendi. Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu’nun zeybek gösterilerinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) Sanat Yönetmeni Metin Güler şunları söyledi; “Seyirci kalmadığınız, seyirci olduğuz için hepinize teşekkür ediyoruz. 16 yıldır İnadına Tiyatro yapmamız için bana omuz veren, sanat dostu Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız sayın Başkanım, iyi ki varsınız dostlarım, tayfalarım, Türkiye’nin ve daha ötesinden gelen sanat yoldaşlarım.”

Tamer: “Yaşasın Festival, Yaşasın Tiyatro”

Festivale katılan sanatçılar adına konuşan tiyatro ve sinema sanatçısı Cihat Tamer ise, “Bu ülkede tiyatro yapmak, sanat yapmak çok zor. Bir tarafta bilime, sanata, kültüre, tiyatroya, sinemaya hayır diyen dindar kindarlar, diğer tarafta sanata gönül vermiş, her şeye rağmen inadına tiyatro yapmak isteyen Atatürk’ün ve Kubilay’ın çocukları, hepinizi canı yürekten kutluyorum. Bugün burada büyük bir şenlik havası var. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bu ülkede tiyatrolar yıkılsa da biz tiyatro yapmaya devam edeceğiz. Bugün buraya arkadaşlarımla birlikte geldiğim için çok mutluyum, hepinize sevgiler sunuyoruz. Yaşasın festival, yaşasın tiyatro” diye konuştu.

Başkan ŞAHİN; “Ülkemizin daha çağdaş olması için İnadına Tiyatro diyoruz.”

Usta sanatçı Cihat Tamer’i bu sözlerinden dolayı yürekten alkışladığını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında şöyle dedi, “Korkunun ecele faydası yok. 16 yıl önce İnadına Tiyatro sloganıyla çıktığımız bu yolda emeği olan sanatçı dostlarımız, Metin Güler Hocam ve öğrenci çocuklarımız var. O çocuklarımızı ve sanatçı dostlarımızı yürekten alkışlıyorum.”


Tek hedefin ülkemizin aydınlığa çıkarılması olduğunu söyleyen Başkan Şahin; “Bizi en çok mutlu eden şey, ülkemizin bir an önce karanlık güçlerden, emperyalist güçlerden kurtulmasıdır. Ülkemizin daha çağdaş olması için İnadına Tiyatro diyoruz. Bir daha 1930’da yaşanan Kubilay Olaylarının yaşanmaması için, bir daha Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’lar öldürülmesin diye, bir daha Ahmet Taner Kışlalılar ve Uğur Mumcular öldürülmesin diye, bir daha Sivas Olayları yaşanmasın diye İnadına Tiyatro diyoruz. Hiç birimiz korkmamalıyız. Hepimiz çok yakın bir zamanda milletçe alkışlamalıyız. Çağdaş yarınlar için milletçe alkışlamaya, İnadına Tiyatro’ya devam ediyoruz” sözleriyle tiyatro severlerden yoğun alkış aldı. Vatandaşlar alkışlar eşliğinde; “Sanat Dostu Başkan Yüreğine Sağlık” sloganı attı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Trakya Üniversitesi Sahne Meydan Ekibi’nin gösterilerinin ardından, tüm tiyatro topluluklarının yer aldığı festivalin hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

“Kubilay Aydınlık Yüzler Onur ve Emek Ödülleri” sahibini buldu

Festivalin ilk gecesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Selda Kulluk Yerdelen’in hazırladığı Dekor-Eskiz-Maket Sergisi’nin açılışı ile başladı. Düzenlenen kokteylin ardından usta sanatçılar Cihat Tamer, Füsun Demirel, Tarık Papuççuoğlu, Turan Özdemir ve Altan Gördüm’e ‘Kubilay Aydınlık Yüzler Onur ve Emek Ödülü’nü Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, eşi Nurdan Şahin ile birlikte takdim etti. Konuk ekiplere teşekkür plaketlerinin sunumunun ardından sahne alan Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Sahte Gelin” adlı oyunuyla büyük beğeni topladı.

Menemen’de Festival Var…

5 gün sürecek Tiyatro Festivali’nde; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Edirne, Bitlis, Giresun, Mersin, İstanbul, Eskişehir gibi yurdun dört bir yanından 19 tiyatro topluluğu sahne alacak.

Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunların yanı sıra; Menemen’de sokak oyunları, usta tiyatrocuların atölye gösterimi, söyleşi, müzik dinletisi gibi etkinliklere de yer verilecek.

Meral Çetinkaya, Cihat Tamer, Füsun Demirel, Tarık Papuççuoğlu, Turan Özdemir, Turgay Tanülkü, Altan Gördüm, Tamer Levent, Mehmet Çevik, Ayhan Taş, Yakup Yavru, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Bozkurt Tunç gibi ünlü tiyatro sanatçıları Menemen’de sanatseverlerle buluşacak.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.