Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de Fırat Çakıroğlu açılışına CHP’den kimse katılmadı

Menemen’de Fırat Çakıroğlu açılışına CHP’den kimse katılmadı

Menemen Belediyesi tarafından Türkelli Mahallesi’nde yaptırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy, önemli mesajlar verdi. Öte yandan açılışa CHP’den hiçbir temsilcinin katılmaması şaşkınlık yarattı. Menemen'de Fırat Çakıroğlu Parkı açıldı

  • Ege Postası
  • 01.02.2020 - 15:51

EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015'te karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi Menemen Belediyesi tarafından Türkelli Mahallesi’nde yaptırılan parka verildi.

Bir dizi etkinliğe katılmak ve temaslarda bulunmak üzere 30 Ocak Perşembe günü İzmir'e gelen Akşener, ilçe ziyaretlerine bugün de devam etti.  

Parkın açılış törenine Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve vatandaşlar katıldı. 

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaparken, CHP’lilerin açılış törenine katılmaması şaşkınlık yarattı.

İŞTE TÜRK MİLLETİNİN FARKI

Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Türk Bayrağı’nı yırtan Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösterdi.

Aksoy, “Biz öylesine bir milletiz ki Kurtuluş Savaşı bittiği zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önüne serilen Yunan Bayrağı’nı Atatürk kaldırtıyor. “O bir memleketin, bir vatanın, milletin simgesidir. Kaldırın bunu buradan” diyor. Ama maalesef Avrupa Parlamentosu’nda bir Yunan milletvekili Türk Bayrağı’nı yırtma cesaretinde bulunuyor. İşte Türk milletinin fakı buradadır. Biz tüm bayraklara saygılıyız. Tüm bayrakların bir milletin simgesi olduğunu bilincindeyiz. Umarın önümüzdeki dönemlerde onlarda bunu idrak ederler”dedi.

MUSATAFA PEHLİVANOĞLU DA BİZİM EVLADIMIZ NECDET ADALI DA

Ülke olarak yıllarca bölünmeler yaşadıklarını savunan Aksoy, “Bizler yıllarca bölünmeleri yaşadık, akabinde de darbeleri yaşadık. Ama darbelerden sonra şunu gördük ki aynı silahın hem bir ülkücüyü hem bir devrimciyi vurduğubu gördük. Yıllar sonra bunu farkedebildik.  En büyük temennimiz o bölünmlerin artık olmamasıdır. İşte bundan dolayı diyoruz ki Mustafa Pehlivanoğlu da bizim evladımız. Necdet Adalı da bizim evladımızdır. Dursun Önkuzu da bizim evladımızdır, aynı zamanda Vedat Demircioğlu da bizim evladımızdır. Necip Fazıl Kısakürek de bizimdir. Nazım Hikmet de bizimdir. Hepsi bu vatanın çocukları ve değerleridir. Bölünmeye, yarılmaya değil birleştirmeye, bütünleştirmeye çalışmalıyız. Ve Menemen’de hem Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi yaşıyor hem de Deniz Gezmiş’in ismi yaşıyor. Çünkü her ikisi de 20’li yaşlarında hayatlarını kaybettiler. Birisi idam edildi, birisiyse katledildi. He ikisinin de hedefleri vardı. Bir hayatları vardı ve bu ellerinden alındı. Niçin sadece ve sadece siyasi düşüncelerinden dolayı biz tüm siyasi düşüncelerin kendilerini ifade edebilme hakkı olduğunu bilmeliyiz. Ama hakaret etmek, onu ortadan kaldırmaya çalışmak evet bu vatanı böler, bu vatanı yaralar. Bizler millet olabilmemizin önündeki engelleri aştık” dedi. 

“BU TOPRAK BİZİM POSTUMUZ”

Aksoy Necip Fazıl’dan örnek verdiği konuşmasına şöyle devam etti;

“Necip Fazıl’ın güzel bir şiiri vardır.
‘...İşte iz geliniz
toprak post
ALLAH DOST...’

Evet bu toprak bizim postumuzdur. Sağcısıyla solcusuyla, Alevisiyle Sünnisiyle, Türkü ile Kürdü ile bu toprak bizimdir. Bu bayrak bizimdir, hepimizindir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle ve minnetle anıyorum. İsmini Menemen’de bu parka vererek sonsuz kadar yaşatacağız. Törene katılmasından bizleri onurlandırmasından dolayı İttifak ortağımız İYİ Parti’nin Genel Başkanı Merak Akşener’e teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” 

Dualarla açılan parkı gezen Meral Akşener ve beraberindekiler, Çakıroğlu için yaptırılan anıta karanfil bıraktı.

Akşener ve beraberindekiler daha sonra Menemen Adnan Menderes Caddesi'nde esnafla bir araya geldi. 

Burada parti teşkilatı tarafından İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu için hazırlanan doğum günü pastası kesildi. Dervişoğlu, pastadan Akşener'e ikram etti.

Akşener, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı binasını açtı

Akşener, İzmir'deki temasları kapsamında partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı binasının açılışını da gerçekleştirdi.

Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada, İzmir'de halkın sorunlarını dinlediğini belirtti.

İYİ Parti olarak siyasete yeni bir bakış açısı getirdiklerini kaydeden Akşener, şunları söyledi:

"Demokrasi tam kamil uygulanmadığı zaman, hukukun üstünlüğü oluşmadığı zaman, adalet tesis edilmediği zaman insanlar mağdurdur. 'Bu millet, bu memleket bizim' diyerek Anadolu'nun her şehrini, her ilçesini dolaşarak, sizin sesinizi kamuoyuna duyurmak üzere yeni bir siyaset tarzı benimsedik. Bu nedenle buradayız." 

Hükümetin ekonomi yönetimine eleştirilerde bulunan Akşener, halkın sorunlarını TBMM'ye taşıyacaklarını ifade etti. 

Akşener, parti binasının açılışının ardından İstiklal Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.