Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de Başkan Aksoy'un sözü hayata geçti...

Menemen'de Başkan Aksoy'un sözü hayata geçti...

İzmir'in Menemen ilçesindeki bazı kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler, taşımalı eğitim sisteminde değişikliğe gidilmesi nedeniyle bu yıl okula başlayamadı. Mahalle statüsündeki köylerde ikamet eden öğrenciler, ücretsiz verilen servis hizmetinin kaldırılmasıyla mağdur oldu.Öğrencileri ve ailelerini dinleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy toplu taşıma düzenlemesinin dışında kalan mahallelere servis tahsis etti. Servis hizmeti bugünden itibaren başladı ve öğrenciler okullarına kavuşurken hem miniklerin hem ailelerinin yüzü güldü. Menemen'de Başkan Aksoy'un sözü hayata geçti...

  • Ege Postası
  • 16.09.2019 - 11:05

EGEPOSTASI- Milli Eğitim Bakanlığı, toplu taşıma olduğu gerekçesiyle Menemen’in köylerinde ücretsiz servis uygulamasını kaldırmasıyla öğrenciler mağdur oldu. Okullarına gitmek için sabah erken saatlerde kalkan öğrenciler, dolmuşta yer bulabilmek için erkenden sıraya girmek ve okula yetişmek için 22 kişilik minibüse 42 kişi binmek zorunda kaldı. Üst üste minibüse binen okula geç kalmamak için 2 saatlik yolculuktan sonra ancak okullarına ulaşabilen öğrenciler ve veliler isyan etti. 

Beyköy, Alaniçi, Çaltı mahallerinde yaşayan öğrenciler ve ailelerin isyanına kulak veren Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, toplu taşıma düzenlemesinin dışında kalan mahallelere servis tahsis etti. Servis hizmeti bugün itibariyle başlarken, öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy sosyal medyadan, "Köylerde yaşayan çocuklarımızın okullarına kavuşmaları için servis hizmetimizi bugünden itibaren  başlattık. Sizler geleceğimizin teminatı herşeyimizsiniz. Sizler için ne yapsak azdır. Sizleri çok seviyor, derslerinizde sonsuz başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Eğitime, özellikle de kız öğrencilerin eğitimine verdiği önemi her fırsatta dile getiren Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Çocuklarımız okula geç kalma sorunu yaşamadan, sağlıklı koşullarda güven içinde derslerine yetişecekler. Onların yüzünün gülmesinden daha büyük bir mutluluk var mı” dedi.

Menemen köylerinin ve köylüsünün sorunlarına çözüm üretmeye her zaman hazır olduklarını belirten Başkan Aksoy, “Bir dolmuşta 42 öğrenci taşınmaz. Çözüm için hemen harekete geçtik ve servisimizi ayarladık. Yasal bir sıkıntı yaşanması durumunda bu parayı kendi imkânlarımla karşılamaya da hazırım” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.