Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderesli seracılara Başbakan güvencesi

Menderesli seracılara Başbakan güvencesi

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Menderes’e giderek aşırı kar yağışı nedeniyle zarar gören seralarda incelemede bulundu, üreticilerle bir araya geldi. Vali Ayyıldız ve Delican'dan kar mağduru üreticilere ziyaret

  • Ege Postası
  • 13.01.2017 - 18:02

EGEPOSTASI- İzmir’de geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı en büyük zararı çiçek üreticilerine verdi. Menderes ilçesinde üreticilerin seraları buz tutarken, sera çatılarında biriken karın çökmesiyle büyük hasar aldı. Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları da henüz hasar tespit çalışmalarını tamamlayamadı.

Üreticiler zararın yaklaşık 200 milyonu bulduğunu ifade ederken, Menderes’e bugün önemli bir ziyaret gerçekleşti. İlçenin büyük bölümünün seracılık faaliyetini naylon çadırlar içinde yürütmesi, sağlam sistemin kurulmaması zararın daha da büyümesine neden oldu.

Menderes’te aşırı kar yağışı nedeniyle seraların zarar görmesi sonucu İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican üreticiler ve çiftçilerle bir araya geldi. Zarar gören seraları da inceleyen Delican ve Soylu her türlü desteğin yapılacağını ifade etti.

DELİCAN BAŞBAKAN'DAN TALİMAT ALDIK

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, yoğun kar yağışı sonrası yıkılan ve hasar gören, Menderes’te sera alanlarını ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Üreticilerin yanında Başbakan Binali Yıldırım’ı arayan Delican, seralardaki hasar tespitlerini yaptıktan sonra Yıldırım’dan ne gerekiyorsa yapılması talimatı aldıklarını belirtti.

Mağdur çiftçilere destek vereceklerini açıklayan Delican,  “Ciddi bir mağduriyet var. Doğal bir afet olmuş durumda. Çiçek üreticileri sevgililer gününü beklerken böyle bir afetle karşılaştı, seraları yıkıldı. Devletimiz ve hükümetimiz çiftçilerimizin her zaman yanında olacak” dedi.

VALİ: GEREKEN NEYSE YAPILACAK

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da “Çiftçilerimize, üretcilerimize geçmiş olsun. Acil olarak büyük sorunu olan varsa resmi evraklarla Valiliğimize gelsin. Gereken neyse yapılacak. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hasar-tespit raporunu bekliyoruz” diye konuştu

Menderes zirai afet bölgesi ilan edilsin

Soylu’dan sera mağdurlarına ziyaret Kaya: Menderesli çiftçilerin yaraları sarılacak Menderes'te seralar çöktü üretici zarar etti İzmir'de seralar dondu İzmirli üreticilerin emeklerini kar vurdu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.