Dolar 32,5292
%0.25
Euro 34,8409
%0.35
Altın 2.474,450
%0.49
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'teki orman yangını kontrol altında alındı!

Menderes'teki orman yangını kontrol altında alındı!

İzmir'in Menderes ilçesi Çamönü mevkiinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine ilerleyen yangın, havadan ve karadan ekiplerin müdahalesi ile yerleşim yerleri ve seralardan uzaklaştırıldı. Yangın nedeniyle Menderes-Gümüldür kara yolu, çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Menderes ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2020 - 16:26

Menderes'in Çamönü mevkiinde, saat 16.30 sıralarında, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 6 arazöz ve 3 dozer sevk edildi. Ekiplerin müdahalesinin ardından alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken, bir evin bahçesindeki samanlığa sıçrayan alevler, vatandaşlar tarafından söndürüldü.

Bazı vatandaşlar, yangının ev ve bahçelerine sıçramaması için hortumlarla nöbet tutuyor.

Yangının yerleşim yerlerine doğru inmesi bölge halkını tedirgin etti. Bölgede yaşayan vatandaşlar da çalışmalara destek oluyor.

Öte yandan jandarma ekipleri de yangın çıkan bölgeye giden Menderes-Gümüldür kara yolunu çift yönlü olarak ulaşıma kapattı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: KONTROL ALTINA ALINDI

Menderes'te çıkan orman yangını ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yazılı açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İzmir Menderes Çamönü yangını kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle diğer yangınlarımızı kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyorlar. Lütfen uyarılarımızı dikkate alın. Ormanlarımızın geleceğimiz olduğunu unutmayın.”

YERLEŞİM YERLERİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine ilerleyen yangın, ekiplerin müdahalesi ile yerleşim yerleri ve seralardan uzaklaştırıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 6 arazöz ve 3 dozer ekiplerinin yangına havadan ve karadan müdahalesi yoğun bir şekilde sürüyor.

'YANGIN HEMEN HEMEN EVLERE İNMEK ÜZERE'

Köy halkı olarak seferber olduklarını dile getiren vatandaşlardan Kurtuluş Uğraş (40), "Duman gördük. Hep beraber panik halinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama maalesef gördüğünüz manzara bu şekilde. Yangın oldukça ilerledi. Herhalde şu ana kadar verdiği zarar 10 bin hektarın üzerinde. Yangın hemen hemen evlere inmek üzere. Canımız var, malımız var, seramız var. Tedirginiz köy halkı olarak seferber olduk. Yangını söndürmeye çalışıyoruz" dedi.

'EVLERE ÇOK YAKIN'

Çevre halkından Behçet Doğan ise "Yanıyoruz. Biz de yangının nereden çıktığını bilmiyoruz. 2 saat oldu yangın başlayalı. Bir duman gördük. İtfaiye haber verdik. Evlere çok yakın. Kozalak fırlıyor ve patlıyor bu da yangının daha da yayılmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

'KÖYÜMÜZ YANMAK ÜZERE'

Çok üzgün olduklarını dile getiren vatandaşlardan Ahmet Ünlü (65) de, "Köyümüzde yangın çıktı, söndürme çalışmaları devam ediyor. Ateşin nereden geldiği belli değil. Çok üzgünüz köyümüz yanıyor. Bir baktık dağda ateş yukarılara çıktı. Köyümüz yanmak üzere. 2 saattir uğraşıyoruz. Yangın köyümüze, seralara kadar geldi. Çok tedirginiz. Devletimiz sağ olsun yangına müdahaleyi sürdürüyor" diye konuştu.

SURİYELİ HASAN ALEVLERİ ELLERİYLE SÖNDÜRDÜ

Orman yangınına, Suriye'nin Haseke bölgesinden gelen Hasan Al-Hasan (30), avucuyla kucağına doldurduğu toprakla müdahale etti.

Türkiye'nin kendisine kucak açtığını ifade eden iki çocuk babası Suriyeli Hasan Al-Hasan, Türkiye'ye gönül borcunu ödemek ve yangının kontrol altına alınmasını sağlamak için mücadele ettiğini belirtti.

Suriye'deki iç savaştan kaçtıktan sonra Menderes ilçesindeki bir bahçede çalışmaya başlayan Al-Hasan, "Türkiye bize bakıyor, hastalıkta ve sağlıkta. Ben de elimden geleni yapıyorum. Borcumu ödemek için bunu yapmam gerekiyordu. Türkiye'yi çok seviyorum" dedi.

(DHA-AA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.