Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te kabus devam ediyor... Boşaltılan site yandı!

Menderes'te kabus devam ediyor... Boşaltılan site yandı!

Menderes ilçesinde çıkan orman yangını bir türlü kontrol altına alınamıyor. Gece yarısı Özdere İzmir Caddesi'ne yakın ve akşam saatlerinde boşaltılan Koru Sitesi'ne alevler ulaştı.

  • Ege Postası
  • 03.08.2020 - 09:03

Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale edilirken, günün aydınlanmasıyla havadan müdahale de başladı. 

İlçede dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın, yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda rüzgarla birlikte kontrolden çıktı ve alevlerin önü alınamadı. 

Orman Müdürlüğü, İzmir İtfaiyesi ve Menderes Beleiyesi ekiplerinin vatandaşlarında katılarak müdahale ettiği yangın, sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi'ne kadar ilerledi. Bölgede bulunan 2 site yangının ilerlemesi nedeniyle boşaltıldı. Ancak rüzgarın etkisiyle gece yarısına kadar ilerleyen yangın, gece saatlerinde rüzgar dinse de havadan müdahale yapılamadığı için durdurulamadı.

BOŞALTILAN SİTE ALEVLERE TESLİM

Alınan bilgiye göre, sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi'ne yakın ve akşam saatlerinde boşaltılan Koru Sitesi'ne alevler ulaştı.

Sitede bulunan 79 hane ekiplerce akşam saatlerinde yangının sıçrama ihtimaline karşı boşaltılmıştı.



HAVADAN  MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI
Orman yangınına havadan müdahale, gece saatlerinde sona erdi. Rüzgar nedeniyle saatlerdir etkisini sürdüren yangına, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı.

1 GÖZALTI

Orman yangınıyla ilgili bölgede piknik amaçlı ateş yaktığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Yangınla ilgili soruşturma yürüten Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede kapalı durumdaki bir restoranın yakınında ateş yakıldığını belirledi.

E.Y. ile bir arkadaşının piknik amaçlı ateş yaktıktan sonra büyüyen alevleri söndürmeye çalıştığı, ateşi kontrol edemeyince bölgeden araçla uzaklaştıkları yönündeki tespitlerin ardından zanlı gözaltına alındı.

E.Y'nin jandarmadaki ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. (DHA-AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.