Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te iptal şoku

Menderes'te iptal şoku

Menderes Belediyesi'nin yapımına başladığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Özdere bölgesinde hayata geçirilen Çukuraltı Sahil Projesi'ne mahkemeden flaş iptal kararı geldi. İptal kararına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'dan tepki geldi. Başkan Soylu: 'CHP'nin taşeronluğunu yapan dernekler yüzünden'

  • Ege Postası
  • 14.12.2016 - 08:38

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menderes'te büyük tartışmalara yol açan projeye karşı dava açan sivil toplum örgütlerinin itirazlarını haklı gören mahkeme yeni sahil düzenlemesine ait imar planlarını iptal etti.

PROJE BİTTİ, MAHKEMEDEN İPTAL KARARI GELDİ

"Menderes'in Kordon"u olarak adlandırılan ve bölgenin turistik hayatına büyük katkı sağlayacak Özdere Çukuraltı Sahil Projesi mahkeme tarafından iptal edildi.

ÖZDERE'DE BÜYÜK TARTIŞMALARA YOL AÇMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de maddi destek sağladığı Menderes ilçesinde hayata geçirilen ve toplamda 3 milyon 150 bin liraya mal olan projeye ait itirazları inceleyen İzmir 3'ünci İdare Mahkemesi sivil toplum örgütlerinin taleplerini haklı buldu.

3 MİLYON LİRA BOŞA MI GİTTİ'

Bilirkişi raporunda şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, mevzuat hükümlerine ve kamu yararına aykırı görülen söz konusu projeye dair yapılan detaylı incelemenin ardından İdare Mahkemesi sahil kesimine ait imar planlarını iptal etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE KATKI SAĞLAMIŞTI

Toplam 1,5 kilometrelik sahil bandında halk plajının yanı sıra, seyir terasları, bisiklet ve yaya yolları ile sosyal tesisler yapılırken, proje geçtiğimiz Temmuz ayında tamamlanarak Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından açılışı gerçekleştirilmişti. Sahil bandında kıyı kenar çizgisinin ihlal edilerek, kanununa aykırı şekilde inşaat yapıldığını ve bölgenin yapılaşmaya açıldığına hükmeden mahkemenin verdiği kararla birlikte alan plansız kalmış oldu.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK'

Projenin mimarı ilçe belediyesinin mahkeme kararını temyize götürme hakkı bulunurken, yapılacak incelemenin ardından atacağı adımın da netlik kazanması bekleniyor. Diğer yandan, proje alanına dair imar planlarının iptal edilmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi'nin yeni bir plan hazırlaması beklenirken, ilçede İnciraltı'ndaki sancılı sürecin bir benzeri de kapıya dayandı. İlerleyen süreçte plansız kalan bölgedeki kaçak durumuna düşen sahil bandındaki 1,5 kilometrelik alanda 3 milyon liraya yakın para harcanarak oluşturulan bisiklet yolları, yaya yolları, sosyal tesisler ve diğer tüm imalatlar ile beton dökülen kumsaldaki alanın yıkılarak sahilin orjinal haline döndürülmesi de gündeme gelebilecek.

BAŞKAN SOYLU: "CHP'NİN TAŞERONLUĞUNU YAPAN DERNEKLER YÜZÜNDEN"

Çukuraltı Sahil Projesi'ne mahkemenin iptal kararına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'dan açıklama geldi. Başkan Soylu tepkisini Facebook sayfasından dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Menderesliler;
Gecemizi, gündüzümüze kattık, İzmir'in incisi haline getirdik. Her kesimin takdirini aldık ama CHP'nin taşeronluğunu yapan dernekler yüzünden Çukuraltı Sahil Yolu projemiz yıkılacak !!!
Bugüne kadar taş üstüne taş koymamış bir zihniyet; örneği olmayan, herkesin gıptayla baktığı projelerimize engel olmaya devam ediyor. İzmir'in ikinci Kordon'u haline getirdiğimiz Çukuraltı Sahil Yolu projemizin geldiği durum ortada. Parmakla gösterilen projelere "ENGELCİ ZİHNİYET" sadece siyaset olsun diye çelme takıyor. Bu zihniyet yüzünden turizmde parlayan yıldız yapmak istediğimiz sahil bölgemiz karartılıyor.
Çukuraltı Sahil Yolu'nda bisiklet binen çocuklar, yürüyüş yapan hanımlar, beyler, teyzeler, amcalar karanlıktan aydınlığa çıkardığımız sahil yolunuz artık olmayacak.
Bunu siyaset olarak yaptıklarını zannedenler şunu iyi bilsinler ki yapılan Menderes'e ve Menderesli'ye ihanettir. Yazık çok yazık.
Takdiri siz değerli hemşehrilerime bırakıyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.