Dolar 32,3395
%0.18
Euro 35,1039
%-0.22
Altın 2.241,110
%-0.11
Bist-100 8,87
%1.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te geçen seneyi hatırlatan orman yangını!

Menderes'te geçen seneyi hatırlatan orman yangını!

Menderes'te çıkan ve 4 hektarın kül olduğu orman yangını 5 saatte kontrol altına alınırken, yangın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 5 bin hektarın kül olduğu bölgenin yakınında gerçekleştiği belirtildi

  • Ege Postası
  • 03.07.2020 - 08:56

Menderes'te ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Ekipler yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Yangın, saat 20.00 sıralarında Menderes ilçesine bağlı Çatalca Mahallesi mevkiinde çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında dumanı görenler, durumu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 7 arazöz ve 2 dozerle ekipler gönderildi. Ekipler söndürme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü.

Öte yandan, yangının 28 Ağustos 2019'da Karabağlar ilçesinde başlayan, daha sonra da Seferhisar bölgesine yayılan ve 5 bin hektar alanın kül olduğu bölgeye yakın olduğu öğrenildi.

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının geçen sene Karabağlar'da başlayıp Menderes'te sona eren yangının bitiş noktasında bulunan bir tarlada çıktığını belirlediklerini aktardı.

Yangının maki, çalılık ve bazı zeytinlik alanda etkili olduğunu ifade eden Derince, "Yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yangın 4,5 hektarlık bir alanda etkili oldu ancak yangının etkili olduğu alan gün aydınlanınca daha net ortaya çıkacak." dedi.

5 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI 

Yangına ilerleyen saatlerde İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 60 arazöz, 5 dozer, 18 su tankeri, 15 teknik eleman ve 200 personel ile müdahale edildi. Çevre illerden ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da arazözlerle söndürme çalışmalarına destek verdi. Yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalı devam eden yangın, ilk belirlemelere göre 4 hektarlık alanda etkili oldu. (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.