Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te 'bahar harekatı'

Menderes'te 'bahar harekatı'

Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez ova yollarına yatırım yaparak tarım arazilerini tozdan kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte tam kapasiteyle harekete geçti. Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği Menderes'te bu yıl 80 kilometre ova yoluna sathi kaplama yapılması hedefleniyor. İlçede 'Bahar harekatı' başlıyor

  • Ege Postası
  • 15.04.2018 - 08:50

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların hızının kesilmesiyle birlikte yol ve asfalt çalışmalarında tempoyu artırdı. Menderesli çiftçilerin Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan talebi üzerine ilçedeki 80 kilometre uzunluğundaki ova yolu da bu yılki çalışma programına alındı.

Tarım arazilerine ulaşım sağlayan ova yollarını yazın toz, kışın çamurla kaplanmaktan kurtaracak proje kapsamında Menderes'te bu 410 bin m² alanda sathi kaplama yapılacak. Altıntepe bölgesinde başlayan çalışma çerçevesinde ilk etapta zemin hazırlıkları yapılıyor. Toprak zemin dolgu malzemesiyle güçlendirilerek sıkıştırılıyor. İkinci aşamada ise asfalt emülsiyonu ve mıcır seriliyor. Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez ova yollarına yatırım yaparak tarım arazi yollarını tozdan kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarının genişlemesiyle bu çalışmalarını tüm ilçelerde aralıksız olarak sürdürüyor.

5 BİN 500 KİLOMETREYE ULAŞTI

2004 yılında başlattığı ova yollarını düzenleme çalışmalarıyla üreticinin yüzünü güldüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 27 milyon 600 bin metrekare alana, yani 5 metre genişliğinde 5 bin 520 kilometre uzunluğundaki tarım arazisi yoluna sathi kaplama yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin, 620 milyon lira kaynak ayırdığı bu çalışmalarıyla çiftçileri kışın çamurdan, yazın tozdan kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'te 2005 yılında başlayan sathi kaplama imalatları kapsamında 681 km'ye ulaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.