Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes için yeni plan askıya çıktı

Menderes için yeni plan askıya çıktı

Kıyı şeridi ihlal edildiği gerekçesiyle tartışmalara yol açan Menderes Çukuraltı Sahil Projesi'nde mahkemenin verdiği iptal kararının ardından krize bakanlık el koydu. Kültür ve Turizm Bakanlığı sahil kesimine özel yeni imar çalışması yaptı.   Menderes için yeni plan askıya çıktı

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 10:48

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menderes Belediyesi'nin yapımına başladığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Özdere bölgesinde hayata geçirilen Çukuraltı Sahil Projesi'nde mahkemenin verdiği flaş iptal kararının ardından yine sürpriz bir gelişme yaşandı.

MENDERES'TEKİ KRİZE ANKARA EL KOYDU

Menderes'te büyük tartışmalara yol açan projeye karşı dava açan sivil toplum örgütlerinin itirazlarını haklı gören mahkeme geçtiğimiz yılın sonunda yeni sahil düzenlemesine ait imar planlarını iptal etmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de maddi destek sağladığı ve toplamda 3 milyon 150 bin liraya mal olan projeye ait bu İzmir 3'ünci İdare Mahkemesi'nin iptal kararını temyiz eden Menderes Belediyesi'nin talepleri yargı tarafından reddedilmişti. "Menderes'in Kordon"u olarak adlandırılan ve bölgenin turistik hayatına büyük katkı sağlayacak Özdere Çukuraltı Sahil Projesi'nde yaşanan bu gelişmelerin ardından bölge plansız kalırken, proje kapsamında yapılan tüm düzenlemeler ve imalatlar da kaçak duruma düştüğünden ötürü yıkılması gündeme gelmişti.

BAKANLIK YENİ PLAN HAZIRLADI

Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getiren bu gelişmelerin ardından gözler bir kez daha ilçe belediyesine çevrilirken, Ankara'dan sürpriz bir karar geldi. Krize el koyan Kültür ve Turizm Bakanlığı, halen hizmet veren ve mahkeme kararına karşın yıkım işlemi uygulanmayan sahildeki söz konusu proje alanına dair yeni bir plan hazırladı. "Menderes İlçesi (Kesre Mevkii) Turizm Bölgesi"ne başlığı altında alana özel imar çalışması yapan bakanlığın bu düzenlemesi geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanarak askıya çıkartıldı.

İPTAL KARARI HAVADA KALDI, SÜREÇ SİL-BAŞTAN İŞLEYECEK

Bir ay süresince askıda olacak yeni plan dahilinde geçmişte mahkemenin verdiği iptal kararı da havada kalırken, süreç sil baştan işleyecek. Sivil toplum kuruluşlarının kıyı şeridi ihlal edildiği, kamu yararı gözetilmeksizin sahil alanlarının yapılaşmaya açıldığı, deniz kenarının betonlaşmaya açıldığı gibi tüm itiraz gerekçeleri de bakanlığın yaptığı planla birlikte bir kez daha havada kalmış oldu. Ayrıca bakanlığın bu hamlesiyle birlikte plansız kalan ve kaçak duruma düşen Çukuraltı bölgesindeki kıyı çalışması da yasal statüye kavuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.