Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis Üyesi Aydın'dan Çiftçioğlu'na yanıt: Kendisine cevap olarak değil ama...

Meclis Üyesi Aydın'dan Çiftçioğlu'na yanıt: Kendisine cevap olarak değil ama...

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çifçioğlu, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın'ın Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın referansıyla Bayraklı Belediyesi'nin bir şirketine genel müdür olarak atandığını ileri sürdü. Çiftçioğlu'nun açıklamalarına Meclis Üyesi Aydın'dan yanıt geldi. Aydın, "Bayraklı ilçesinde geçici olarak üstlendiğim görev için Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay’ın bir referansı söz konusu olmamıştır.Bu görev için tarafıma ödenen bir maaş olmayıp, huzur hakkı olarak ödenen ve önceki miktarından azaltılmış bir ödeme yapılmaktadır" dedi. Çiftçioğlu'na bir yanıt da Meclis Üyesi Aydın'dan geldi

  • Ege Postası
  • 30.07.2019 - 15:39

EGEPOSTASI- AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çifçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 100 günlük çalışmalarını ve performansını değerlendirdirdiği toplantıda, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi CHP'li Murat Aydın'ın, Tugay'ın referansıyla Bayraklı Belediyesi'nin bir şirketine genel müdür olarak atandığını ileri sürdü.

AK Partili Çiftçioğlu'nun iddialarına yazılı açıklama yaparak yanıt veren Meclis Üyesi Aydın, "İşçi sorunları ve hakları yönünden gereken çaba ve katkıyı sunacak hukuki bilgi birikime sahip olmam nedeniyle Bayraklı ilçesinde geçici olarak üstlendiğim görev için Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay’ın bir referansı söz konusu olmamıştır.Bu görev için tarafıma ödenen bir maaş olmayıp, huzur hakkı olarak ödenen ve önceki miktarından azaltılmış bir ödeme yapılmaktadır" açıklamasında bulundu.

Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Sayın İsmail Çiftçioğlu bugün basına yansıyan açıklaması sırasında şahsıma yönelik sözler sarf etmiştir.

Sayın Başkan açıklamasında; Bayraklı Belediyesi’nin şirketinde göreve getirilmem için Karşıyaka Belediye Başkanı sayın Dr. Cemil Tugay’ın referans olup olmadığını sormuş.

Kendisine cevap olarak değil ama kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve üstlendiğim Meclis Üyeliği görevinin kamuoyuna hesap verme borcunu da içermesinin bir gereği olarak açıklama yapmak isterim.
Hayatları boyunca ancak başkalarının referansı ve inayeti ile bir yerlere gelebilenler, başkalarının da öyle olduğunu sanabilir. 

30 yıla yakın süredir bu ülkeye hizmet veren bir hukukçu olarak; yaratılan hukuksuz KHK düzeninin yol açtığı işçi sorunları ve hakları yönünden gereken çaba ve katkıyı sunacak hukuki bilgi birikime sahip olmam nedeniyle Bayraklı ilçesinde geçici olarak üstlendiğim görev için Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay’ın bir referansı söz konusu olmamıştır.

Bu görev için tarafıma ödenen bir maaş olmayıp, huzur hakkı olarak ödenen ve önceki miktarından azaltılmış bir ödeme yapılmaktadır."

ÇİFTÇİOĞLU NE DEMİŞTİ'

Çiftçioğlu basın toplantısında, "Sayın Tugay, Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın’ı, Personel A.Ş.’ye yönetim kurulu başkanı olarak atadınız. Ancak öğrendik ki Murat Aydın, Bayraklı Belediyesi’nin bir şirketinde genel müdür yardımcılığı yapıyor ve buradan da gelir sağlıyor. Sayın Tugay, Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın’ın Bayraklı’da da görev alması için siz mi referans oldunuz ve Murat Aydın'ın aylık olarak toplam ne kadar maaş almasını sağladınız'” diye sormuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.