Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis üyesi aday başvurusunda rekor Buca'nın

Meclis üyesi aday başvurusunda rekor Buca'nın

Bayraklı'da 63, Bornova'da 50, Çiğli'de 75, Buca'da 90, Karşıyaka'da 80, Karabağlar'da 60 kişi meclis üyesi aday adaylığı dosyasını aldı. Belediye başkanı aday adaylığı için ise partililer son günü bekliyor

  • Ege Postası
  • 24.07.2013 - 09:18
İZMİR - İzmir CHP'de belediye başkanı ve meclis üyesi olmak isteyen partililer ilçe başkanlıklarına başvuru yapmaya başladı. Bayraklı'da 63, Bornova'da 50, Çiğli'de 75, Karşıyaka'da 80, Buca'da 90, Karabağlar'da 60 kişi meclis üyesi aday adayı olabilmek için dosya aldı. Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre, Belediye başkanlığı aday adaylığı için partililerin, son başvuru tarihi olan 31 Temmuz'u beklediği öğrenildi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Partimizde belediye başkanı ve meclis üyesi olmak isteyenler 31 Temmuz'a kadar başvuru yapması zorunda" açıklamasında bulundu.
CHP genel merkezi yerel seçimlerde belediye başkanı ve meclis üyesi olmak isteyen partililerin 31 Temmuz'a kadar başvuru yapmasını istemişti. İl, ilçe ve belde örgütlerine gönderilen genelgede, büyükşehir belediye başkanlığı için 9 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri olan ilçe belediye başkanlığı için 5 bin, belediye meclis üyeliği için 2 bin lira başvuru ücreti yatırılması gerektiği vurgulandı. Aynı genelgede, "Belediye başkan aday adaylığı için 250, belediye ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvuruları için 100 lira dosya ücreti alınacaktır" denildi.

Dosya alıyorlar ama...
Aday adaylığını düşünen partililer, üyesi oldukları ilçeden dosya alıp başvuru yapmaya başladı. 5 Temmuz'dan bu yana Bayraklı'da 63 kişi meclis üyeliği için başvurdu. Pınar Susmuş, Yüksel Türker, Metin Güler ve Kara Ege isimli partililer belediye başkan adaylığı için dosya aldı. Bornova'da 50 partili, meclis üyesi olabilmek için partinin kapısı çalarken, resmi olarak belediye başkan aday adaylığı için başvuru henüz yapılmadı. CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, geçtiğimiz hafta belediye başkanı aday adayı olabilmek için görevinden istifa etmişti.
Gaziemir'de ise 15 isim meclis üyesi olabilmek için başvuru yaptı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Fikret Kar ve Serdar Yılmaz, başkanlık için dosya aldı ancak resmi başvuru yapmadı. Çiğli'de 75 partili meclis üyeliği için dosya aldı, bunlardan 17'si resmi başvuru yaptı. 10 kişi ise belediye başkan aday adaylığı için dosya aldığı öğrenildi.

Utku haftaya açıklıyor
Konak'ta şimdiye kadar 40 kişi meclis üyeliği aday adaylığı için dosya aldı, bunlardan 10'u başvuru yaptı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku'nun ise belediye başkan aday adaylığı dosya ücretini yatırdığı, Utku'nun adaylığını önümüzdeki hafta açıklayacağı öğrenildi. Karşıyaka'da 80 kişi meclis üyesi aday adaylığı için partiye 100 lira yatırdı, 30'u resmi başvuru yaptı. Metin Erten, Talat Ünlü ise belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.
CHP'nin sorunlu ilçelerinde Buca'da 92 kişi meclis üyesi aday adaylığı için dosya aldı ama henüz resmi başvuru yapmadı. Belediye başkan aday adaylığı için A. Hızır Uludağ, Ali Rıza Kaya ve Muhlis Özçelik dosya aldı. Bu sayının Buca'da 10'u geçmesi bekleniyor. Karabağlar'da meclis üyesi olmak isteyenlerin sayısı 60'ı buldu. Salih Erkek, Yusuf Boytaş, Adnan Kavur, belediye başkan aday adayı olabilmek dosya aldığı belirtildi. Narlıdere'de 40, Güzelbahçe'de 20, Urla'da 22 kişi meclis üyeliği aday adaylığı için dosya aldı.

Kocaoğlu ne yapacak
CHP'li mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı için son başvuru tarihi olan 31 Temmuz'da ilçe binalarına giderek başvuru yapacağı öğrenildi. Birçok aday adayının da aynı taktiği uygulayacağı belirtildi.
Daha önce Yeni Asır'ın "31 Temmuz'da aday adaylığı başvurusu yapacak mısınız" sorusuna, "Merak edenler 31 Temmuz'u beklesin" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ne yapacağı merak konusu oldu. Kocaoğlu'nun yakın çevresine, "Stratejik olarak başvuru yapmam doğru değil. Bu konuyu genel merkez ile görüşeceğim" dediği öne sürüldü. Öte yandan Kocaoğlu'nun bazı partililere, "Ben partinin belediye başkanıyım. Benim başvuruma gerek yok, parti beni aday göstersin" dediği iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Partimizde aday adayı olmak isteyen belediye başkanlarımız 31 Temmuz'a kadar başvuru yapmak zorunda, Kocaoğlu da dahil" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.