Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis'te 'otoparka zam' tartışması

Meclis'te 'otoparka zam' tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde otopark ücretlerine zam konusunda tartışması çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, otopark tarifelerinde yapılacak değişikliklerle 2018 yılında zam oranının yüzde 50'ye ulaşacağını öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise otopark tarifesinin önümüzdeki hafta yapılacak bütçe görüşmelerinde ele alınacağını söyledi. Doğan: '4 tesis yaptınız ama 14 kere zam yaptınız'

  • Ege Postası
  • 15.11.2017 - 21:01

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı ikinci oturumunda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentte otopark alanları yetersiz olmasına karşın, belediyenin tarifelere zam yaptığını söyledi. Zam oranının otopark tarifelerindeki saat dilimlerinde yapılacak revizyonla yüzde 50'lere ulaşacağını belirten Doğan, "Yıllardır uygulanan otopark tarifeleri kökten değişecek. Otoparklarda yapılacak revizyonla 3'er saatlik dilimler üzerinden ücretler gelecek. Bu gizli zammı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Eskiden 12 saate kadar park ücret 7.5 liraydı. Son artışla birlikte yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacak. İşine arabayla gitmek zorunda kalan ve 8 saatlik mesaisi olan bir kişi 12 lira ücret ödemiş olacaktır. Ortada hizmet yok. Bir şey yapmadınız, neden zam istiyorsunu? Temelini attığınız yarım kalan tesisleri tamamlayın da zammı ondan sonra konuşalım. Otoparkla ilgili hizmetler bir elin parmakları kadar az. 4 tesis yaptınız ama 14 kere zam yaptınız" dedi.

İmar Kanunu gereği oluşan otopark fonunda toplanan paranın otoparklar için harcanmadığını dile getiren Doğan, 2016'da bu fonda 50 milyon TL para biriktiğini, seçim bildirgesindeki 21 otoparkın yapılmadığını ve yeni otoparklar yapılmasını istediklerini söyledi.

Meclis Başkanvekili CHP'li Sırrı Aydoğan ise otopark tarifesiyle ilgili konunun bütçe görüşmelerinde ele alınacağı, belediyenin yeni otopark yapımlarına devem ettiği yanıtı verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.