Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis’te Buca Metrosu onayı mutluluğu

Meclis’te Buca Metrosu onayı mutluluğu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Birleşimi 3. Toplantısı son iki meclis toplantısında yurtdışında olduğu için katılamayan Başkan Soyer yönetiminde gerçekleşti. Meclis’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Buca Metrosu onayı’ memnuniyeti yaşanırken, İzmir için hizmet ortaklığı konusunda fikir birliğine varıldı. Başkan Soyer’den AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’a birlikte Ankara’ya gitme daveti geldi. Meclis’te Buca Metrosu onayı mutluluğu

  • Ege Postası
  • 12.07.2019 - 19:00

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Gündeme geçmeden önce Buca Metrosu onayıyla ilgili teşekkür konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Gündeme geçmeden önce uzun zamandır müjdesini beklediğimiz haberi Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla almış bulunuyoruz. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Buca Metrosu’nun yapımı an itibariyle başlamıştır. Soyer'in teşekkürünün ardından AK Parti Grubunun önerisiyle meclise sunulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı video gösterimi yapıldı.

Ayrıca 4 siyasi partinin temsilcileri 15 Temmuz’da FETÖ’nün düzenlediği darbe girişimini lanetlerken, 15 Temmuz’da ulaşımın ücretsiz olması da oy birliğiyle kabul edildi.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Soyer’in Buca Metrosu teşekkürü sonrası söz alan Özgür Hızal ise “Öncelikle Buca metrosuyla alakalı bir kaç görüş bildirmek istiyorum. Şehrimizin için ne katdar önemli olduğunu geçen meclis birleşiminde değerlendirmiştik. Sounç erdoğan oluruyla yapım işinin önemli bir eşiğini aştığımızı gördük. Biz her zaman Cumhur ittifakı olarak, AK Parti grubu olarak şehirn menfaatine olan her hususta. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanında ve arkasında duracağız. Buca metrosunun en hızlı bir şekilde tamamlanmısını bekliyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm İzmir kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu ve buna benzer konuların onay bekleyen süreçlerin, kamuoyundan değil, meclis heyetiyle bilgilendirme yapılarak, milletvekilllerimizle görüşmeler yaparak hızlandırılmasını istiyoruz. 

TARTIŞMALAR HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMUŞTUR

Mustufa Özuslu da konuyla ilgili olarak, “Bu onayın gelmiş olmasında dolayı çok mutluyuz. Partilerimiz farklı olabilir, ama İzmir'e hizmette hepimizin birleştiği konusunda hiç bir şüphem yok. Burada Çarşamba günü yapılan tartışmalara güzellik olsun diye Ankara’nın duyduğunu düşünüyorum. Bu olurun öyle geldiğini düşünüyorum. Bu tartışmalar hepimiz için hayırlı olmuştur” diye konuştu.

İYİ Partili Kemal Sevinç ve MHP’li Selahattin Şahin de Buca Metrosu için hayırlı olsun ve teşekkür dileklerinde bulundu.

Meclis, 15 Temmuz günü Konak Meydanı’nda düzenlenecek ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında İzmir’de ulaşım saat: 15.00 ile 16 Temmuz Salı günü saat: 06.00’a kadar ücretsiz olacak. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

SOYER’DEN ANKARA DAVETİ

Başkan Soyer, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’a Ankara ziyareti önerisinde bulundu. Soyer, “Sayın Hızal şimdiden not alın diye söylüyorum. Ağustos başında 2-3 gün uygun tarihlerde Ankara’ya gidelim istiyorum. Gidelim orada 2-3 gün kamp kuralım’ dedi. Soyer’in önerisine AK Partili Hızal’dan olumlu tepki geldi. Soyer, ayrıca 7-8-9-10 Temmuz günü yurt dışı ziyaretleri hakkında bir açıklama da yaptı: “Simi sempozyumu, Yunanistan eski Başbakanı Papandreu tarafından düzenliyor. Davos benzeri buluşuma ama daha yerel bir buluşma. 2020 yılında bu aylar İzmir olarak biz ev sahipliği yapacağız”

15 TEMMUZ  DARBE GİRİŞİMİ LANETLENDİ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu 15 Temmuz hain kalkışmasını lanetlerken, şehitlerimizi andı. Öte yandan AK Partili Hüsnü Boztepe fatyonlarla ilgili alınan kararın genişletilmesi ve yaz sıcaklarında hala at arabalarının fayton olarak olmasa da kentin sokaklarında eşya ya da inşaat artıklarını taşıdığını hatırlattı.

BAŞKAN KILIÇ’TAN BUCA TEŞEKKÜRÜ

Buca Metrosu onayına teşekkür için söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bugün çok güzel bir haber aldık. Gerekli imzanın atıldığını öğrendik. Bu sebeple bu fikri ilk ortaya çıkaran Başkan Aziz Kocaoğluna ve geleceğin İzmir’ini yaratacağını düşündüğüm size tüm çalışma ekibinize, söz konuşu projeyi mecliste gündeme getiren tüm milletvekillerimize ve imzayı atan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkürlerimize Buca adını sunuyorum. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Soyer son olarak tüm meclis üyelerine seslenerek “Meclis üyelerimize Ankara’ya iletilmesi istedikleri mesajları ya bana ya da Özgür Bey’e iletilmesini bekliyoruz" dedi. 

Soyer toplantıyı 15 Temmuz’u lanetleyerek ve şehitlerimizi anarak bitirdi.    

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.