Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis kararı onayladı: 224 konut ‘resmen’ depremzedelere tahsis edildi

Meclis kararı onayladı: 224 konut ‘resmen’ depremzedelere tahsis edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı üçüncü bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz hafta depremzedelere tahsis edileceğini duyurduğu Uzundere’deki 256 konutun depremzedelere tahsis edilmesi hususu oy birliği ile kabul edilerek resmiye bağlandı. 224 konut ‘resmen’ depremzedelere tahsis edildi

  • Ege Postası
  • 13.11.2020 - 18:37

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı üçüncü bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Oturumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz hafta depremzedelere tahsis edileceğini duyurduğu Uzundere’deki 224 konutun depremzedelere tahsisi ve ilçe belediyelerinin 2021 yılı bütçeleri görüşüldü.

30 Ekim 2021 tarihinde İzmir’de meydana gelen depremde evleri yıkıldığı ya da hasar gördüğü için binlerce vatandaş çadırlarda yaşamak zorunda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi çadırlarda kalan vatandaşların bir an önce konutlara yerleştirilmesi için Karabağlar Uzundere’de bulunan ve belediyeye ait olan konutları depremzedelere açacağını duyurmuştu.

Bugün Meclis gündemine getirilen ve “deprem nedeniyle evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlara mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesinde bulunan toplamda 4 blok ve her blokta 56 daire olmak üzere toplamda 224 bağımsız bölümün bir yıl bedelsiz tahsis edilmesi ve afet nedeniyle tahsis edilecek konutlarda elektrik, su giderlerine ait fatura bedellerinin, yakıt ve ortak giderlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesine” ifadeleriyle meclis üyelerine sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

Oturumda ayrıca, Bornova, Bayraklı, Seferihisar, Buca, Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Çiğli, Balçova, Güzelbahçe, Tire, Narlıdere ve Karaburun ilçelerinin geçtiğimiz ay ilçe meclislerinde görüşülüp orada kabul edilen 2021 yılı bütçeleri de oy birliği ile kabul edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.