Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
McDonald’s CEO’sunun görevine son verildi

McDonald’s CEO’sunun görevine son verildi

Amerikan hamburger restoranları zinciri McDonald's CEO'su Steve Easterbrook, bir şirket çalışanıyla ilişki yaşaması nedeniyle işten çıkarıldı. 52 yaşındaki başarılı dünya başkanının bekar olması ve ilişkinin 'karşılıklı rıza' ile olması da şirket yönetim kurulunun kararını değiştirmedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2019 - 09:36

Dünyanın en büyük fast food zinciri McDonald's yıllardır başarıyla yöneten İngiliz CEO Easterbrook, aşk ilişkisi nedeniyle koltuğunu kaybetti.

Steve Easterbrook şirket çalışanıyla ilişkisinin "karşılıklı rızaya" dayalı olduğunu açıkladı, ancak Easterbrook'un şirket politikasını ihlâl ettiğini belirten yönetim kurulu CEO'nun kovulmasına karar verdi.

Easterbrook da şirket çalışanlarına yolladığı veda e-mailinde ilişkiyi doğruladı ve hata yaptığını söyledi.

Yönetim kurulu, kararı oylama sonucu aldı.

52 yaşındaki bekâr iş insanı, "Şirketin değerleri göz önüne alındığında, işten ayrılmam gerektiği konusunda yönetim kuruluyla aynı fikirdeyim" dedi.


MAĞAZA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN CEO'LUĞA

İngiliz iş insanı McDonald's markası için ilk olarak 1993 yılında Londra'da müdür pozisyonunda çalışmaya başladı. 2011 yılında Pizza Express markası için çalışmak üzere şirketten ayrıldı. Ardından Asya yemekleri sunan zincir restoran Wagamama'ya geçti. 2013 yılında McDonald's'a dönerek şirketin İngiltere ve Kuzey Avrupa sorumlusu oldu.

Easterbrook 2015 yılında şirkete CEO olarak atanmıştı. Easterbrook'un tazminatının detayları bu hafta belli olacak.

GEÇEN YIL 15,9 MİLYON DOLAR KAZANDI

Easterbrook 2018 yılında yıllık 15,9 milyon dolar maaş alıyordu. Bu maaşın, orta seviyedeki bir şirket çalışanın maaşından 2 bin 124 kat fazla olduğu biliniyor. Şirket, restoran çalışanlarına düşük ücret ödediği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Easterbrook'un koltuğuna şirketin ABD sorumlusu Chris Kempczinski getirilecek.

Kempczinski yayımladığı yazılı açıklamada Easterbrook'a katkıları için teşekkür etti, "Beni McDonald's'ta Steve işe aldırdı, sabırlı ve yardımsever bir yol gösterici oldu" dedi. Geçen yıl ABD merkezli Intel şirketinin müdürü Brian Krzanich şirket kurallarını çiğneyerek bir çalışanla ilişki yaşadığı gerekçesiyle görevinden ayrılmıştı. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.