Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mazbatasını almaya gitti, büyük şok yaşadı

Mazbatasını almaya gitti, büyük şok yaşadı

Balıkesir’de Kuva-i Milliye Mahallesi muhtarı seçilen Hanife Güneş, mazbatasını almak için kaymakamlığa gitti ve büyük bir şok yaşadı. Kendi azalarının yerine rakibi Ali Kadir Dereli’nin azalarına mazbata verildiğini öğrendi. Durum karşısında şoke olduklarını belirten Güneş, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.04.2019 - 07:17

Balıkesir'de 31 Mart yerel seçimlerinde Kuva-i Milliye Mahallesi muhtarı seçilen Hanife Güneş seçim sevincini yaşayamıyor. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından mazbatasını almak için kaymakamlığa giden muhtar Güneş, kendi 8 azası yerine rakibi Ali Kadir Dereli'nin azalarının mazbata aldığını öğrendi. Yaşanan duruma anlam veremeyen Güneş, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

“NASIL OLUR BU İŞ “

İlk kez seçimlere katıldığını söyleyen Muhtar Hanife Güneş yaşanan olayın sürecini şu cümleler ile anlattı; “Azalarımızla 1 yıl önceden başladık çalışmaya. Azalarımın hepsi benim için çok değerli, hepsi seçilmiş kişiler ve emekleri çok büyük. Seçimleri farkla kazandık. Ertesi sabah seçim kuruluna gittim. İlk kez seçime katıldığım için kendilerine yapabileceğim bir şey var mı diye sordum. Oradaki yetkililer ise seçimi kazandığımı bir kaç gün sonra mazbata için aranacağımı söylediler. Aradan 8-10 gün geçti bizi arayan soran olmadı. Sonra kaymakamlıktan arandık biz. Yarın azalarınızı alıp gelin, mazbata töreniniz olacak dediler. Azalarımdan biri bayan, o tarihte şehir dışına gidecekti. Onun durumu hakkında kaymakamlığı arayıp öğlene kadar mazbatayı alabilir miyiz diye aradım. Bana cevap olarak sizin hiç bayan azanız yok dediler. Hâlbuki benim 4 bayan 4 erkek azam vardı. Nasıl olur bu iş dediğimde bana şu kişiler sizin azanız gözüküyor cevabını verdiler. Biz de araştırdığımızda rakibimin bütün azalarının bana geçmiş olduğunu gördük.”

“HER İKİ TARAFTA ŞOKTA”

Durumdan dolayı rakibi Ali Kadir Dereli’nin ve azalarının da kendileri gibi şaşkın olduğunu belirten Güneş, yapılan yanlışın düzeltilmesini isteyerek, “Şimdi azalarda değişim oluyor fakat bunların 8’inin birden değişmesi Türkiye’de bir ilk. Muhtarlar Federasyonu bunun bir ilk olduğunu söyledi. Ama 8’ininde kalıp şeklinde değişmesini bir hata olarak yorumluyoruz. Rakibim sondaki aza adayları benim ilk azalarım olmuş. Orada da tersi bir durum yapılmış. Biz burada büyük bir yanlış olduğunu düşünüyoruz. Okul tutanaklarında da bazı hataları tespit ettik. İtirazımızı hemen İlçe Seçim Kurulu’na yaptık. Rakibimin azaları da bu durumdan rahatsız, onlarda yanlışın düzeltilmesini istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.