Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mavişehir'de baş döndüren ihale trafiği! TOKİ satışa çıktı, belediye aldı

Mavişehir'de baş döndüren ihale trafiği! TOKİ satışa çıktı, belediye aldı

TOKİ tarafından, planlarda ‘belediye hizmet alanı’ olmasına rağmen İstanbul’da müzayedeyle satışa çıkarılan Mavişehir’deki 8,5 dönümlük arsayı Karşıyaka Belediyesi satın aldı. 21 milyon 400 bin TL bedelle arsayı özel mülkiyete geçmekten kurtaran Başkan Cemil Tugay, “Halkın arsasını halk için değerlendireceğiz. Bu süreçte yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. Aynı müzayedede satışa sunulan ve planlarda ‘açık spor alanı’ ile ‘rekreasyon alanı’ olan iki arsaya ise alıcı çıkmazken, Başkan Tugay bu alanlar için de TOKİ ile masaya oturacaklarını açıkladı. Halkın arsasına Başkan Tugay sahip çıktı

  • Ege Postası
  • 12.12.2019 - 20:55

Karşıyaka Mavişehir’de bulunan ve planlarda belediye hizmet alanı, açık spor alanı ve rekreasyon alanı olarak belirlenen üç arsa, TOKİ tarafından bugün İstanbul’da düzenlenen müzayedede satışa çıkarıldı. Devlet / TOKİ mülkiyetinde olan bu arsaların, kamu dışındaki özel kuruluş veya şahıslara satılmaması adına; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ve Emlak İstimlak Daire Başkanı Haluk Karabulut bugün İstanbul’da yapılan müzayedeye katıldı. Üç arsaya da alıcı çıkmazken, müzayede sonunda planlarda ‘belediye hizmet alanı’ olarak görülen arsayı 21 milyon 400 bin TL bedelle Karşıyaka Belediyesi aldı.

KAMU YARARINA KULLANILACAK

Karşıyaka halkının kullanması amacıyla kamunun elinde olması gereken mülklere sahip çıkmak ve satışa konu arsaların kamu yararına kullanılmasını sağlamak için mücadele ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Kamu adına üzerimize düşeni yapmak ve halkımızın hakkını korumak için Büyükşehir Belediyemizin temsilcileri ile İstanbul’da düzenlenen müzayedeye katıldık. Müzayede sonuna kadar bekledik ve ‘belediye hizmet alanı’ olan 8,5 dönümlük arsayı, vadeli olarak ödenecek şekilde 21 milyon 400 bin liraya almış olduk. Kamuya çok önemli bir alan kazandırdık. Yola cepheli bu arsayı Karşıyaka halkı adına en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin satın aldığı arsa gibi teklif verilmeyen diğer iki alanı da halka kazandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Tugay, şöyle devam etti: “Ayrıca aynı planlarda açık spor alanı ile rekreasyon alanı olarak geçen diğer iki arsanın da özel kişi ve kurumlar tarafından alınmasına İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mücadele etmek için müzayedeye katıldık. Ancak herhangi bir talip çıkmayınca biz de teklif vermedik. Önümüzdeki süreçte TOKİ ile bu iki alan için de pazarlığa oturacağız. Karşıyaka halkının müşterek kullanımında olması gereken bu arsaların özel mülkiyete geçmesi halinde ileride plan değişiklikleri yolu ile ticari / özel kullanıma konu edilmesi ve dönüştürülmesinden endişe duyuyoruz, mücadelemiz bunun içindir. Arsaların satılacağını duyduğu andan itibaren yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Genel Sekreterimiz Buğra Gökçe’ye, İstanbul’da bizimle olan Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin’e ve Emlak İstimlak Daire Başkanı Haluk Karabulut’a teşekkür ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.