Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mavişehir'de bando sürprizi

Mavişehir'de bando sürprizi

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir Mahallesi'ndeki apartmanların balkonlarından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2020 - 10:32

Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki bando ekibi, kurulan hoparlör sistemi sayesinde mahalledeki apartmanlara müzik dinletisi yaptı. Saat 21.00'de balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı'na eşlik eden mahalle sakinleri, evlerinden çıkamasalar da alkışlarla bayramlarını kutladı.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu yıl İzmir'in birçok ilçesinde apartmanların balkonları süslendi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ruhu evlerden yaşatıldı. Karşıyaka ilçesinde bulunan Mavişehir Mahallesi'nde ise Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki bando ekibi mahallelilere dinleti sundu. Belediye ekiplerinin sahile kurduğu hoparlörler sayesinde, bandonun sesi tüm mahalleyi inletti. Sahil kesimindeki birkaç binanın üzerine yansıtılan Atatürk silüeti ve 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun' yazısı dikkat çekti. Saat 21.00'de mahalle sakinleri, bayraklar ve balonlarla süsledikleri balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı okudu. Alkışlarla günün coşkusunu yaşayan İzmirliler, bandonun çaldığı 23 Nisan şarkılarına eşlik etti. Bazı mahalle sakinleri kırmızı beyaz tişörtlerini giyip balkona çıktı, bazıları ışıklarını açıp kapatarak, bazıları ise tencereye vurarak destek verdi. Çocuk, genç, yaşlı birçok kişi, evlerinde de olsa bayramın neşesini yaşayıp, bu özel günü anmayı unutmadı.

ALAÇATI’DA AĞAÇ EV ÖNÜNDE İSTİKLAL MARŞI

Türkiye'nin gözde turizm merkezi Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, vatandaşlar ağaç ev önünde İstiklal Marşı söyledi. Alaçatı 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Belis Şen, annesi Elif ve babası Seyfettin Şen ile İstiklal Marşı okuduktan sonra ağaç ev önündeki piyanosunun başına geçerek 23 Nisan şarkısı söyledi. Daha sonra arkadaşlarına seslenen Belis Şen, "İnşallah seneye arkadaşlarımızla birlikte kutlarız. Bu bayramı bizlere ve tüm dünya çocuklarına hediye ettiği için Atatürk’e çok minnettarız" dedi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.