Dolar 32,4902
%0.24
Euro 34,6020
%0.31
Altın 2.487,880
%0.19
Bist-100 9.562,00
%-1.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Masum Türker: Cumhuriyetin omurgası kırıldı

Masum Türker: Cumhuriyetin omurgası kırıldı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit’in ölümünün 7’nci yıldönümü nedeniyle İzmir’de düzenlenen toplantıda, bazı kadın milletvekillerinin TBMM’ye başörtüsü ile girmesini "Cumhuriyetin omurgası kırılmıştır" sözleriyle değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2013 - 16:25
İZMİR - Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 7’nci yıldönümünde DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partililer tarafından İzmir Gençlik Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle anıldı. Törende, Ecevit’in hayatını anlatan slayt gösterisi yapıldı. 'Pülümür’ün yaşsız kadını' adlı şiiri okundu. Toplantıya MHP ve SP İzmir il başkanları çelenk gönderdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, AK Partili dört kadın vekilin meclise başörtüsü ile girmelerine tepki göstererek, "Bir hukuki düzenleme olmadı. Bir yasama organizasyonu olmayan süreçte parlamentoya başı örtülü arkadaşlar girerken iki şeyi yaşadık. Parlamentoda Ecevit’e kimse tarafından sahip çıkılmadığını gördük. Bülent Arınç, Ecevit’i yerden yere vurdu. Arkasından sözünün geri alınmasını istedi. Ecevit’e yalnız DSP’liler destek oldu" dedi.

'ECEVİT BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI DEĞİLDİ'

Masum Türker, Ecevit’in başörtüsüne karşı olmadığını ve geçmişten bu yana başörtülü kadınların parti teşkilatında da görev yaptığını ve yapmaya devam ettiğini hatırlattı. Türker, yakın zamanda başörtüsünün devletin çeşitli kadrolarında zorunlu hale getirilebileceğini öne sürerek şöyle konuştu:

"Ecevit hiçbir zaman başörtülülere karşı olmadı. Partimizdebaşörtülü ilçe başkanı vardı ta o zamanlardan. Bugün de var. Ecevit’in karşı çıktığı şey, bir uzlaşma olmadan başörtüsünü bahane edip devlete meydan okuyup, yarın öbür gün Cumhuriyet’e karşı çıkmaktı. 29 Ekim’den iki gün sonra, Cumhuriyet’in omurgası kırılmıştır. Sen hiçbir yasal düzenleme yapmayacaksın, alt yapı organize etmeyeceksin, kanun olmadan 'bir kere delinmekten bir şey olmaz' diyeceksin. Baş örtülü niye olması? diye sorulacak ve bir süre sonra herkesin baş örtülü olmasını isteyeceksin. Hatta bazı başı açık kadınların kocaları evlerinde eşlerine yalvaracak başını kapat diye. Devlette ise, bazı birimlere seçilebilmek için karısının başörtülü olması şartı aranacak. Ve kocalar evde ya yalvararak ya da şiddete başvurarak karılarının başlarını örtmesini isteyecek."

ARINÇ ÖZÜR DİLESİN'

DSP Genel Başkanı Türker, başörtülü vekillerin meclis kapılarını aralamasının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, merhum Ecevit’e yönelik bir takım açıklamalarda bulunduğunu ve bu söylemlerden dolayı özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Türker şöyle konuştu:

"Buradan 'hodri meydan’ diyorum ve davetiye gönderiyorum. İstediği kanalda tartışalım. Ecevit hakkında sarf ettiği o günkü sözleri için özür dileyene kadar da onun yakasından düşmeyeceğim. 'Ecevit artık bizle' diyenler, onun kullandığı sözleri konuşmalarında kullananlar, o gün Arınç Ecevit’e meydan okurken salonda değildiler. Bugün konuştuğumuz, eksikliğini hissettiğimiz Ecevit’i, parlamentoda savunacak birisi olmadığı için bu sözleri söylüyorum. Arınç’ın konuşması tehditti. Kim? Sizlerden Ecevit’i içinde hissedenlere. 'Bakın böyle yapanlar parlamento dışında kalırlar' demek bir tehdittir. Arınç TRT ve Anadolu Ajansı’ndan sorumludur. Oturalım baş başa. Merve Kavakçı’nın durumunu alkışlayanlardan biri olarak oturacağım. Dinimizi de konuşacağız meselelerin arka perdesini de konuşacağız." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.