Dolar 32,5670
%0.17
Euro 34,7793
%0.33
Altın 2.413,600
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Market cinayetinde ceza yağdı

Market cinayetinde ceza yağdı

İzmir'de, tartıştığı market sahibini bıçaklayarak öldürdüğü, imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını yaraladığı gerekçesiyle aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmasının ardından tutuklu sanık ile 6 kişinin yeniden yargılandığı davada karar çıktı. Tutuklu sanık İbrahim Bulut, müebbet ve 6 ay ila 9 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. Son pişmanlık fayda etmedi

  • Ege Postası
  • 12.04.2019 - 11:04

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, tartıştığı market sahibini bıçaklayarak öldürdüğü, imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını yaraladığı iddiasıyla verilen cezanın Yargıtayca bozulmasının ardından tutuklu sanık ile 6 kişinin yeniden yargılandığı davada karar açıklandı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık İbrahim Bulut, tutuksuz yargılanan Ayfer B, F.B, A.B. ve M.B. ile müşteki Enisa Erdoğan ile taraf avukatları hazır bulundu. 

İddia makamı, Bulut'un "kasten öldürme, kasten yaralama, mala zarar verme, iş yerine yağma ve silahla tehdit", Ayfer B, M.B. ve A.B'nin ise "kasten yaralama" suçundan cezalandırılması, suça süreklenen çocuklar Ö.C. ve O.Y. ile F.B'nin ise beraatine karar verilmesi yönünde esasa ilişkin mütalaa verdi.

Büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Bulut, olay öncesinde ağır küfürlere maruz kaldığını ve annesinin darbedildiğini savundu. Bulut, "Rahmetlinin elindeki bıçağı bile teşhis edebilirim. Olaydan büyük pişmanlık duyuyorum. Lehime olam hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum." dedi. 

Mahkeme heyeti, "kasten öldürme" suçundan müebbet, "kasten yaralama" suçundan 9 yıl, "silahla tehdit" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, "iş yerine yağma" suçundan 5 yıl 6 ay ve "mala zarar verme" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan Bulut'un tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. 

Ayfer B, M.B. ve A.B'ye "kasten yaralama" suçundan 3 ay 22 gün ila 1 yıl 8 ay 12 gün arasından değişen hapis cezası veren heyet, Ö.C. O.Y. ve F.B'nin beraatine hükmetti. 

Olay

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Mart 2015'te, market sahibi Aydın Bozkurt (60) ile İbrahim Bulut arasında alacak meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Bulut, Bozkurt ve imam nikahıyla birlikte yaşadığı Enisa Erdoğan'ı (57) bıçaklamıştı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan Bozkurt, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

İbrahim Bulut ve 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Bulut'un marketten 2 gün önce alışveriş yaptığı ve para üstünü alamadığı için Bozkurt ile tartıştığı, maktulün otomobili ve iş yerine zarar verdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilmişti. 

Zanlı hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama, mala zarar verme, iş yerine yağma ve silahla tehdit", diğer sanıklar hakkında ise "kasten yaralama" suçlamalarından dava açılmıştı. Yerel mahkemenin sanıklar hakkındaki verdiği hüküm, Yargıtay 1. Ceza Dairesince "esas ve usule aykırı" olduğu gerekçesiyle bozulmuştu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.