Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MARBLE İzmir Fuarı'na sayılı günler kaldı

MARBLE İzmir Fuarı'na sayılı günler kaldı

Doğal taş sektörünün önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, İzmir ve MARBLE İzmir Fuarı’nın Türk mermerciliğine büyük katkı sağladığını söyledi. Tasarımın önemine de vurgu yapan Çalapkulu, “Bu sektör tasarımcısıyla çok önemlidir. Sizin en muhteşem kumaşlarınız iyi tasarlanamamış ya da iyi dikilmemiş ise o zaman hiçbir işe yaramaz” dedi. Doğal taşın kalbi MARBLE'da atacak

  • Ege Postası
  • 17.03.2019 - 09:55

Yoluna 25 yıl önce başlayan ve bu süreçte dünyada adından güçlü bir şekilde söz ettirmeyi başaran MARBLE İzmir Fuarı için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27 - 30 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek çeyrek asırlık MARBLE İzmir Fuarı, dört gün boyunca doğal taş sektörünün kalbinin attığı bir platforma dönüşecek. Yeni doğal taş örneklerinin tanıtımının yapılacağı, en son teknoloji iş ile mermer makineleri ve makine sarf malzemelerinin sektör temsilcileriyle buluşacağı MARBLE Fuarı, etkinlikleriyle de göz dolduracak. Dünya Taş Forumu, Uluslararası Taş Kongresi, Genç Yaratıcı Fikirler Platformu, Designer Habitat Workshop gibi etkinliklerle tüm sektöre hitap edecek MARBLE İzmir, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

MARBLE İzmir hızla büyüdü

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 24. MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamındaki Dünya Taş Forumu’nun moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, 25 yıllık serüvenin daha başlangıç olduğunu belirtti. Çalapkulu, “MARBLE’ın başlangıcı aslında 25 yılın daha da öncesine dayanıyor. İzmir Enternasyonal Fuarı içindeki Mermer Sevgi Yolu ile başlamıştı. 1989, 1990 ve 1991’de Mermer Sevgi Yolu’na paralel olarak Mermer Günleri adı altında hem bakanların geldiği hem de yurt dışından konukların sunumlar yaptığı aktivitelerle başladı. Her şey öncelikle tohumun atılmasıyla başlıyor. İlk fuarımızı yaptığımızda 1,5 holümüz vardı. Heyecan kalplere düşmüştü. Heyecanla bu işi geliştirmek istedik. 1985 yılında çıkan Maden Kanunu ile sektöre yatırım güvencesi verilmişti. Bu güvence ile üretim yapılıyordu. Bununla birlikte Türk mermerciliğine İzmir ve MARBLE İzmir Fuarı’nın çok önemli katkıları olmuştur. Teknoloji, tasarım, ürünlerini sunarak özgüven kazandılar. Yıllardır denizi görmemiş İzmir’e gelmemiş birçok aile Kültürpark’ta buluştu. Bir tohum ekildikten sonra ona gübre su ışık vermek gerekiyor. Bilgi ve teknoloji o insanların gübresi, suyu ve ışığı oldu. MARBLE Fuarı gelişimiyle hızla büyüdü.

MARBLE Fuarı bir fırsattır

Tasarım konusuna vurgu yapan Çalapkulu, “25. yıla gelirken en büyük katkı mimarların da bu fuara katılıyor olması. Bu sektör tasarımcısıyla çok önemlidir. Sizin en muhteşem kumaşlarınız iyi tasarlanamamış ya da iyi dikilememiş ise o zaman hiçbir işe yaramaz. Tasarım konusu ve onu işleyecek atölyelerin varlığı gerçekten çok önemli. Yoğun olarak daha iyi üretim ve tasarımla bu alanda bizden daha önde giden İtalyanları yakalayıp geçme çabasındayız. Bunun için MARBLE Fuarı her zaman bir fırsattır” ifadelerini kullandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.