Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MARBLE'da hazırlıklar tamam

MARBLE'da hazırlıklar tamam

23. MARBLE Uluslararası  Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın blok alanında, bin metre kare büyüme sağlandı. 

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 12:37

Mermer, doğaltaş ve teknolojileri sektörünün gözbebeği  olan 23. MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilenecek blokların ilk partisi Fuarizmir’e geldi. “Oniks’ten, ‘Burdur beji’ne, ‘emprador’dan, ‘Elazığ vişne’ye, ‘Kemalpaşa Beyazı’ndan, ‘traverten’e  kadar ülkemizin eşsiz doğaltaş örnekleri fuar süresince sergilenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında 23. kez düzenlenecek olan MARBLE Furaı’nın  stantları da kurulmaya başlandı. Afyon, Denizli, Burdur, Sivas, Elazığ, Bilecik ve Marmara Bölgesi’nden gelen tonlarca ağırlıktaki bloklar, alana indirildi.

25 BİN TON BLOK DOĞALTAŞ

İlk yüklemede, her biri ortalama iki ton ağırlığındaki yaklaşık 650 blok doğaltaş sergilenmek üzere alanda yerini aldı.

fuarizmir’in 139 bin metrekarelik açık ve kapalı sergi alanının kullanılacağı fuarda, yaklaşık 25 bin ton doğaltaş sergilenecek. Sektörün yoğun talebiyle karşılanan fuar, geçtiğimiz yıla göre blok alanında bin metrekarelik büyüme sağladı.

Türk mermer, doğaltaş ve teknolojileri sektörünün en önemli ihracat kapısı durumuna gelen fuar, ülkemizin eşsiz mermer örnekleri ile son  teknoloji ürünlerini de biraraya getirecek.

Doğaltaş sektöründe, dünyanın en önemli ilk üç mermer fuarından biri olan MARBLE, geçtiğimiz yıl 139 bin metrekare alanda düzenlendi. Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan fuar, geçtiğimiz yıl 32 farklı ülkeden 193’ü yabancı toplam 1103 katılımcıyı ve 6 bin 226’sı yabancı 45 bin 798 ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl fuara Amerika, Çin, Hindistan, Avusturalya, İran ve İtalya başta olmak üzere 68 ülkeden profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

MİLYONLARCA DOLAR KATKI SAĞLIYOR

Dünya doğaltaş sektörünün önemli temsilcilerini ağırlayan MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na geçtiğimiz yıl 85 ülkeden gelen profesyonel ziyaretçi, yoğun iş görüşmelerinde bulundu. Profesyonel alıcılar, imzaladıkları iş anlaşmalarının yanı sıra İzmir ve çevresinin ticari hayatına da yaklaşık yüz milyon dolar katkı sağladı.

Konaklamadan, ulaştırmaya; yiyecek içecek hizmetinden, hizmet sektörüne dek geniş bir yelpazeyi de hareketlendiren fuar, yabancı alıcıların İzmir ve çevresini  tanımasına da imkan sağladı. 

İTALYAN DAMGASI

Öte yandan Fuar İzmir'de düzenlenecek MARBLE 2017 dünya doğaltaş sektörünün en önemli aktörü İtalya'nın çıkarmasına ev sahipliği yapacak. 10 İtalyan firma, doğaltaş alanında son yenilikçi ürün ve teknolojilerini görücüye çıkaracak. Sektörün gözü ayrıca  İtalyan alım heyetinin üzerinde olacak. Heyete ise İtalya'da mermer ve taş teknolojileri konusunda tüm ülkeyi temsil eden ve bünyesinde 310 şirketi barındıran İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli, ITA Müdürü Aniello Musella ile  İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi eşlik edecek.

"KALİTE DOĞRU TEKNOLOJİYLE BİRLEŞMELİ"
Dünyadaki güçlü ağı ile İtalyan ve yabancı firmalar arasındaki ticari ve endüstriyel işbirliklerini destekleyen ITA Müdürü Musella fuarın kesinlikle "yeni ikili işbirliklerineö zemin hazırlayacağını söyledi. Musella, "Bir gerçek var. O da Türkiye doğaltaş açısından kaliteli bir hammaddeye sahip. Günümüzde ise bu hammaddeden katma değeri yüksek ürün elde ederseniz başarılı olursunuz. Bu yüzden kalitenin doğru teknolojiyle buluşması gerekiyor. İşte MARBLE'da kalite ve teknoloji buluşacak. İtalyan teknojisiyle bu kaliteli hammaddenin dünyada açılamayacağı Pazar kalmayacaktır" dedi.

"İŞBİRLİĞİ TÜRK DOĞALTAŞINI ÜST SEGMENTE TAŞIYACAK"
İtalya'nın  katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde ve ihracatında eksper bir ülke olduğunu, Türkiye'nin de son yıllarda İtalyan modelini benimsediğini ve doğaltaş sektöründe büyük bir işbirliğinin önünün açıldığını ifade eden Musella, "MARBLE'ın bu yılki teması tasarım olmasının nedeni de aslında budur, İtalya dünya çapında yaratıcılığı, stili ve tasarımı ile ünlü. Bu güçlü unsurlar Made in Italy markası ile tescilleniyor. İtalya'nın bir kere daha Türk üreticileri için doğru partner olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla iki ülke firmaları arasında olabilecek üretim işbirlikleri, Türk bitmiş ürününün tasarım ağırlığıyla daha üst segmente taşıyacaktır" diye konuştu.

KÜRESEL PAZARIN YOLU TEKNOLOJİDE
İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin sarsılmaz bir şekilde sürdüğünü ifade eden Musella şöyle devam etti:

"Türk mermer firmaları, yenilikçi doğaltaş çıkarma ve işleme teknolojilerinin kullanımıyla yalnızca iç pazarda değil küresel pazarda da kendine çok daha iyi yer bulma imkanına kavuşacak. MARBLE  hem Türk hem de diğer ülkelerdeki iş ortakları ile olan ilişkilerini genişletmek ve güçlendirmek isteyen İtalyan firmalar için önemli bir buluşma olacak."

HEDEF SEKTÖRDE BALAYI
ITA Müdürü Aniello Musella, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı ile İtalyan Ekonomik Gelişmeler Bakanlığı işbirliğinde Fuar İzmir'de oluşturacakları kurumsal alana Türk firmalarını davet ettiklerini belirterek, "Hedefimiz iş yapmak. Hammadde ve teknoloji evliliklerine imza atmak. İkili görüşmeler ve İtalyan doğaltaş çıkarma - işleme makine ve teknolojilerinin en iyi örneklerini görecekseniz. Bu işbirlikleri sektörün de balayı olacaktır" dedi. İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli ise İtalya ve Türkiye'nin sektörün hem başlıca oyuncusu hem de farklı pazarların rekabetçileri olduğunu belirterek "Geçtiğimiz yıl özellikle bir konuya dikkat çekmiştik. Türkiye'nin katma değeri daha yüksek yarı işlenmiş - nihai ürünün ihracatı için teşvik getiren bir politikanın geliştirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu yıl Türkiye doğaltaş sektörü temsilcileri de İtalya'ya gelerek bu yönde çalışmalar yaptı. İki ülke olarak hedefimiz aynı. Biz birlikte çok daha güçlü olacağımıza inanıyoruz ve yeni işbirlikleri için tam kadro MARBLE'da hazır bulanacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.