Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'nın eski belediye başkanı Aygül öldü

Manisa'nın eski belediye başkanı Aygül öldü

ANAVATAN Partisi'nden iki dönem Manisa Belediye Başkanı olarak görev yapan mimar 68 yaşındaki Adil Aygül, bu sabah kalp krizinden yaşamını yitirdi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2017 - 16:31

Manisa'da 1994-2004 yılları arasında Anavatan Partisi'nden iki dönem belediye başkanlığı yapan evli ve 2 çocuk babası Adil Aygül, bu sabah evinde kalp krizi geçirdi. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan müdahale sonrası ambulansla Özel 8 Eylül Hastanesi'ne sevk edilen Aygül'un yolda kalbi durdu. Yapılan müdahalelere rağmen Aygül, kurtarılamadı. Manisa'nın sevilen belediye başkanlarından olan Adil Aygül cenazesi, yarın (pazar) tarihi Hatuniye Camii'nde öğlende kılınacak cenaze namazının ardından Kırtık Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

ADİL AYGÜL KİMDİR'

Adil Aygül, 1949 yılında Meliha-Recep Aygül çiftinin oğlu olarak Manisa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa'da tamamlayan Aygül, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksekokulu'nu bitirdi. Manisa'da serbest mimarlık ve müteahhitlik yaptığı dönemde Mimarlar Odası'nda yöneticilik yapan Aygül, Manisa Genç İş Adamları Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1986 yılında Anavatan Partisi'ne üye olan ve merkez ilçe teşkilatında ikinci başkanlık görevinde bulunan Aygül, 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Manisa Belediye Başkanı oldu. Bu dönemde Ege Belediyeler Birliği'nin başkan yardımcılığına seçilen Aygül, 5 yıllık görev süresinin ardından 1999 yerel seçimlerinde Manisalıların güvenoyuyla ikinci kez başkanlık görevine getirildi. Ege Belediyeler Birliği'nde de başkan olan Aygül, iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2004 yerel seçimlerinde yine partisinden aday oldu, ancak ikinci sırada kalıp, kazanamadı. 26 Eylül 2005 yılında Anavatan Partisi Manisa İl Başkanlığı'na getirilen Aygül, bir yıl yürüttüğü bu görev süresi içerisinde partisinin büyük kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 4 kez Manisa Belediye Başkanlığı'na aday olan ve ikisinde kazanan Adil Aygül 68 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıydı.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.