Dolar 32,6006
%0.27
Euro 34,7744
%0.32
Altın 2.413,640
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da deprem! İzmir ve çevre illerde de hissedildi

Manisa'da deprem! İzmir ve çevre illerde de hissedildi

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir ve çevre illerden de hissedildi. AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığını açıkladı. Kırkağaç’ta saat 19.45’te yerin 6.97 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Manisa'da korkutan deprem!

  • Ege Postası
  • 18.02.2020 - 19:19

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 19.09'da merkez üssü Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Karakurt Mahallesinde deprem meydana geldi. Yerin 6.98 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa'nın yanı sıra çevre iller İzmir, Balıkesir ve Aydın'da da hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik yaşayan vatandaşlar, açık alanlara çıktı. 

Kandilli Rasathenesi depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini ise 12.1 olarak duyurdu.

OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD tarafından yapılan açıklamada deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisinin alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Saat 19.09 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır” denildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Twitter hesabından “Merkez üssü Kırkağaç-Karakurt olan 4.9 şiddetinde bir deprem yaşadık. Cenab-ı Allah afatından korusun. Hepimize geçmiş olsun” açıklaması yaptı.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Deprem nedeniyle herhangi bir yaralanma ve mal kaybı yaşanmazken, panikleyen vatandaşlar sokaklara döküldü. Özellikle depremin şiddetli hissedildiği Kırkağaç ve Akhisar’daki vatandaşlar sokaklara çıkarak kendilerini güvene almaya çalıştı.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, AFAD verilerine göre 5.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada olumsuz bir durum olmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "18.02.2020 tarihinde saat 19.09 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi. (DHA)

ARTÇI DEPREMLER

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Kırkağaç’ta saat 19.27’de yerin 7.2 kilometre derinliğinde 3.3 büyüklüğünde, saat 19.32’de de yerin 3.9 kilometre derinliğinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD’a göre, Kırkağaç’ta saat 19.45’te yerin 6.97 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

“HEPİMİZİ TEDİRGİN ETTİ”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da depremin herkesi tedirgin ettiğini söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Dutlulu, şu ifadeleri kullandı:

* Komşu ilçemiz Kırkağaç’ın Karakurt Mahallesi’nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem hepimizi tedirgin etti.

* Depremden etkilenen vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun.

* Allah daha büyük afetlerden hepimizi korusun.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.