Dolar 32,5192
%-0.08
Euro 34,7938
%-0.21
Altın 2.423,850
%-0.26
Bist-100 9.733,00
%0.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da bitkin halde bulundu

Manisa'da bitkin halde bulundu

Manisa'da, bir okulun penceresi üzerinde bitkin halde hareketsiz yatarken öğrenciler tarafından bulunan ebabil kuşu, gerekli bakımının yapılmasının ardından okul yönetimince doğal ortamına salındı.

  • Ege Postası
  • 02.06.2017 - 12:58

Manisa'da geçen ay Alaşehir ilçesinde izine rastlanan ebabil kuşunun bir benzeri, Şehzadeler ilçesinde de görüldü. Gazi İlkokulu binasının penceresinde bir kuş gören öğrenciler, hareketsiz halde yatan hayvanı yakaladı. Öğrenciler, kuşu daha sonra okul yöneticilerine götürdü. Kuşun bilindik kuşlardan farklı bir tür olduğunun farkına varan okul yönetimi, herhangi bir yarasının olmadığını tespit etti. Kuşun cinsini araştıran idareciler, Kuran-ı Kerim'de de adı geçen ebabil olduğunu öğrendi. Beslenen ve su verilen ebabil kuşu, kendine gelmesiyle birlikte doğal ortamına tekrar salındı.

Konuya ilişkin bilgi veren Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Uğur Bayil, ebabil kuşlarının genelde Manisa'da yaşadığını fakat bugüne kadar Kırlangıç kuşları ile karıştırıldığından pek dikkat çekmediğini söyledi. Bayil, ebabil kuşlarının özellikle yaşamak için şehir merkezlerini tercih ettiğini belirterek, kuşlarının sadece besin ve üreme ihtiyacını karşılamak için yere indiğini, bu kuşlarının yaşamının tamamını uçarak geçirdiğini söyledi. Bayil, ebabil kuşlarını yerde görenlere kesinlikle zarar vermemeleri uyarısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.