Dolar 32,5257
%0.24
Euro 34,7493
%0.08
Altın 2.492,200
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da merkez üssü Pütürge ilçesinde olan 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can kaybı ya da yaralanan olmazken bazı binalarda hasar oluştu.

  • Ege Postası
  • 04.08.2020 - 13:04

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre; saat 12.37'deki depremin merkez üssü Pütürge ilçesi.

Çevre ilçe ve illerden de hissedilen depremin derinliği 7,02 kilometre olarak kaydedildi.

Sarsıntı vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Depremin şiddetiyle çok sayıda kişi ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

BAZI BİNALARDA HASAR OLUŞTU

Herhangi bir yaralanma tespit edilmedi. Depremin merkez üssü Pütürge'ye bağlı mahallelerde bazı evler hasar gördü. Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle hasar tespit çalışması yapılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar bir hasar ihbarı olmadığını tarama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

MALATYA VALİLİĞİ: ÖLÜ YA DA YARALI YOK 

Malatya Valiliği, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.

Açıklamada, şu bilgilendirmeler yapıldı:

"Mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup, depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır. aşmış Mahallesi'nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi'nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır."

Ayrıca açıklamada, depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle konutu hasar gören vatandaşlardan, görevlilerce hasar tespit çalışması yapılana kadar evlerine girmemeleri istendi.

"BAZI BİNALARDA AĞIR HASAR VAR"

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise haziran ayında meydana gelen depremde hafif hasar gören binalarda ağır hasar oluştuğunu söyledi. Bu binaların daha önceden boşaltıldığını kaydeden Sülük, şu ana kadar herhangi bir can kaybı tespiti olmadığını belirtti.

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Karşıyaka Köyü Muhtarı Mehmet Yakut da daha önceki depremde hasar gördüğü için boşaltılan bazı evlerin yıkıldığını dile getirdi. 

AFAD VE VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş depreme ilişkin bir açıklama yaptı, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok" ifadelerini kullandı.

AFAD'ın Twitter açıklamasında da olumsuz bir ihbar alınmadığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, MALATYALILARA GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ'NDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Oktay, Pütürge'de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.' Deprem sonrası ilgili kurumlarımız bölgede çalışmalarını titizlikle yürütmektedir." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyadan yayımladığı mesajında, "Pütürge’ye ve Malatya’ya büyük geçmiş olsun. AFAD başta olmak üzere ilgili tüm birimler #deprem mahallinde. Can ve mal kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Mevla ülkemizi her türlü afetten ve felaketten muhafaza buyursun" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: TÜM EKİPLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA

İletişim Başkanı Fahrettin Altın ise Malatya’da meydana gelen depremden etkilenen  vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla aziz milletimizin yanındadır. Süreci en hafif hasarla atlatmak için tüm ekiplerimizin görevlerinin başındadır" açıklamasını yaptı. 

KANDİLLİ 5,7 DEDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.