Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Makam aracını değil şahsi arabasını kullanıyor

Makam aracını değil şahsi arabasını kullanıyor

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, görevi devraldığı günden bu yana belediyeye ait makam aracı yerine kredi çekerek aldığı kendi arabasını kullandığı öğrenildi. Başkan Demirezen, belediyeye ait 11 kiralık arabadan 4 aracın sözleşmesini de tasarruf etmek adına feshettiğini ifade etti. Belediyeye ait 7 aracın müdürlükler tarafından sadece iş gereği kullanıldığını ifade eden Demirezen, “50 milyon borçla devraldığımız belediyede o kadar lüks makam aracına binmeye gönlüm razı olmadı. Kiralık 11 araç vardı 4 aracın da sözleşmesini feshettim” diye konuştu. Makam aracını değil şahsi arabasını kullanıyor

  • Ege Postası
  • 24.09.2019 - 16:41

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, görevi devraldığı günden itibaren belediyeye ait makam aracını kullanmadığı ve kendi şahsi arabasını kullandığı öğrenildi. Bayındır Belediyesi eski Başkanı CHP’li Ufuk Sesli’nin kullandığı Audi marka aracı kullanmadığını dile getiren Başkan Demirezen, “O kadar lüks bir arabaya binmeye benim gönlüm elvermez” ifadelerini kullandı. 

“O KADAR LÜKS ARABAYA BİNMEYE GÖNLÜM RAZI OLMAZDI“

Belediyeyi 50 milyon lira borçla devraldıklarını hatırlatan Başkan Demirezen, 11 kiralık araçtan 4 arabanın sözleşmesini tasarruf etmek için feshettiğini ifade etti. “Görevi devraldığımda belediyede kiralık araçlar vardı. Benden önceki başkan Audi marka araca biniyordu. Ben 11 kiralık araçtan 4 aracın sözleşmesini feshettim. Audi marka araca da binmeyeceğimi söyledim. Kendi arabama biniyorum, bir buçuk yıl önce araba kredisi çekerek aldığım kendi aracıma biniyorum. İlerleyen süreçte belediyenin durumu düzelirse elbette araba da alırız kiralarız da ancak şu an belediyenin böyle bir durumu söz konusu değil. Bayındır 41 bin nüfusu olan bir ilçe 50 milyon liralık bir borçla devraldık. Bir belediye başkanın bu şartlarda bu kadar lüks bir araca binmesine ben vatandaş olarak razı olmam. Elbette başkan olarak makam aracı olacaktır ama bu kadar lüks araç olmasına gerek yok” diye konuştu. 

“BELEDİYE ARAÇLARI RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR”

Belediye bünyesindeki araçların şahsi olarak kullanılmadığını sadece resmi hizmete mahsus olduğunu vurgulayan Başkan Demirezen, “7 araba var şu an ve bu araçlar şahsi hizmet için kesinlikle kullanılmıyor. Bir kişiye arabayı verip bırakmıyoruz. Müdürlerimiz iş gereği kullanacakları zaman bana veya yardımcılarımı bilgilendirerek, görevlendirmesini alıyor arabayı yine şantiyeye bırakıyor. Başka bir müdürün işi varsa arabayı yine şantiyeden alıyor. Kesinlikle şahsi olarak kullanılmıyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.