Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahsur kalan köpekleri AFAD ve itfaiye kurtardı

Mahsur kalan köpekleri AFAD ve itfaiye kurtardı

İzmir'in Menemen ilçesinde, sağanak nedeniyle mahsur kalan köpek ve 9 yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen su taşkınları nedeniyle bir çiftlik evinde mahsur kalan 4 köpek, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı. Sular yükselince mahsur kaldılar

  • Ege Postası
  • 15.01.2019 - 08:52

Alınan bilgiye göre, dün akşam etkisini artıran yağış sonrası Gediz Nehri taştı, Buruncuk Mahallesi'ndeki tarım arazileri su altında kaldı. 

Bölgedeki bir tepecikte köpeklerin mahsur kaldığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, bölgedeki yolların kapanması ve suyun yükselmesi sebebiyle köpeklere ulaşamadı.

Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Suda Arama Kurtarma ekiplerinden yardım istendi. 

İtfaiye ekipleri, yaklaşık 1 kilometre mesafedeki tepecikte mahsur kalan köpek ve 9 yavrusunu bota aldı. 

Köpekler daha sonra kurtarma çalışmasına katılmak üzere bölgeye gelen Hayvanlar İçin Projeler Derneği yetkililerine teslim edildi. Araçla İzmir'de bulunan hayvan hastanesine götürülerek tedavi edilen köpeklerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yavrular, tedavilerinin ardından dernek aracılığıyla sahiplendirilecek. 

AFAD YETİŞTİ

Torbalı'nın kırsal Yeniköy Mahallesi'nde, geçen 11 Ocak'ta yağan sağnak yağmur nedeniyle, Barış Kurt'a ait 3 katlı çiftlik evinin alt katını su bastı. Kurt'a ait 4 köpek çiftlik evinde mahsur kaldı. Suların çekilmesini bekleyen ve kendi imkanları ile köpeklerini kurtaramayan Kurt, 3 gün sonra İzmir İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine gelen AFAD ekipleri, zodyak botla, çiftlik evine ulaşıp, 2 saat süren bir çalışma sonucu 4 köpeği kurtardı. Köpekler, sahibine teslim edilirken, çiftlik evine dolan suyun tahliyesinin ise sürdüğü bildirildi. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.