Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahallesinde delege seçilemeyen Arslan sessizliğini bozdu

Mahallesinde delege seçilemeyen Arslan sessizliğini bozdu

Partisi CHP’nin Çiğli’de de gerçekleştirdiği delege seçimlerinde, adı oturduğu mahalle olan Küçük Çiğli’deki Mavi Liste’de yer alan ancak muhalif Beyaz Liste’nin kazanmasıyla delege seçilemeyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, sonucu normal karşıladığını, parti içi  demokratik bir yarış olduğunu ve kazanan-kaybeden ayrımı yapmadığını, zaten doğal delege olduğunu söyledi.  Mahallesinde delege seçilemeyen Arslan sessizliğini bozdu

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 09:05

Halide DEMİR POLATLI/EGEEPOSTASI-Partisi CHP’nin Çiğli’de de gerçekleştirdiği delege seçimlerinde, adı oturduğu mahalle olan Küçük Çiğli’deki Mavi Liste’de yer alan ancak muhalif Beyaz Liste’nin kazanmasıyla delege seçilemeyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, sonucu normal karşıladığını, parti içi  demokratik bir yarış olduğunu ve kazanan-kaybeden ayrımı yapmadığını, zaten doğal delege olduğunu söyledi. 

ORTADA SORUNLU BİR DURUM YOK 

Başkan Arslan, delege olamamasını, “Bizim mahallemizde delege seçilebilmek için, aslında biz doğal delegeyiz ama arkadaşlar bizi listeye yazmışlar sağ olsunlar, beyaz liste kazandı. Şans diledim kazanan arkadaşlara. Kazanan ve kaybeden kimse yok sonuçta. Onlar da partili arkadaşlarımız. Parti içi yarıştır bu. O kadar sorunlu bir durum yok. Tüm delege arkadaşlarımız da bizim arkadaşlarımız” şeklinde değerlendirdi. 

BİRİLERİ SÜREKLİ BİZİ SPEKÜLE ETTİ AMA BİZ OYUNA GELMEDİK 

Partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının delege seçimlerine müdahil olmaması yönündeki talimatını sonuna kadar yerine getirdiğini ancak adının bir takım spekülasyonlara karıştırılması nedeniyle rahatsızlık duyduğunu dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ‘oyuna gelmediğini’ söyleyerek, “Genel başkanımızın talimatı belediye başkanları delege seçimlerine karışmasın diye talimatı vardı. Birileri bizi sürekli speküle etmeye çalıştı. Ama biz oyuna gelmedik. Hiçbir zaman da basına delege seçimleriyle ilgili ne bir demeç verdim ne başka bir şey yaptım. Yolları açık olsun kazanan arkadaşlarımızın” temennisinde bulundu. 

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek ilçe kongresi öncesinde başkanlık için aday olacak isimlerin belirmeğe başladığını kaydeden Hasan Arslan, kimin ilçe başkanı seçilip seçilmeyeceğine de karışmayacağını, tek dileğinin seçilecek ilçe başkanıyla uyum içinde çalışmak olduğunu belirtti. 

İLÇE BAŞKANI SEÇİLECEK ARKADAŞLA UYUM İÇİNDE OLMAYI DİLİYORUM 

Başkan Arslan, “İlçe başkanlığı sürecine de ben karışmıyorum, karışmayacağım. Kim ne yaparsa yapsın. İlçe başkanı kim olur olmaz o da beni ilgilendirmiyor. Sonuçta partili bir arkadaş olacak. Kim seçilirse seçilsin uyum içinde çalışmayı temenni ediyorum. Ben birkaç kişinin adı geçiyor ilçe başkanlığı için. Sonuçta herkesin en demokratik hakkı adaylık talebi. Başarılar diliyorum arkadaşlara.”

ADIMIN KARIŞTIRILMASI BENİ RAHATSIZ ETTİ 

Delege seçimleri sürecine müdahil olmamasına karşın adının sürece karıştırılmasından rahatsızlık duyduğunu kaydeden CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Delege seçimi sürecine inanın ben hiç karışmadım. Girmedim de. Bizim adımızın karıştırılması beni rahatsız etti. Ben hiçbir partilinin evine de gitmedim konuşmadım da. Genel Başkan'ın talimatına sıkı sıkıya uydum. Ben katılmadım ama herkes katıldı. Milletvekili de katıldı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.