Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahallenin atık su sorunu çözüldü

Mahallenin atık su sorunu çözüldü

İzmir'in Kiraz ilçesinin kırsal Şemsiler Mahallesi'ndeki arıtma tesisinden Keleş Çayı'na bırakıldığı ileri sürülen atık suların neden olduğu kokunun çözümü için Kiraz Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Atık suların, 300 bin lira maliyet ile 1.5 kilometre künk döşenerek mahallenin dışına taşınacağı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2019 - 17:30

AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen 16 Eylül'de, Kiraz'ın kırsal Sırımlı Mahallesi'ni ziyaret etti. Dağ'a Kiraz Belediye Başkanı AK Parti'li Saliha Özçınar da eşlik etti.

Dönüş yolunda Şemsiler Mahallesi'ne geldiklerinde, 50 kadar köylü, Dağ ve beraberindekilerin bulunduğu araçları durdurdu. Köylüler, 15 yıl önce mahallerinde kurulan ve ilçe merkezinden gelen atık suların arıtıldığı arıtma tesisinin düzenli çalıştırılmadığını, pis suların mahallerinden geçen Küçük Menderes Nehri'nin bir kolu olan Keleş Çayı'na bırakıldığını, bunun da kokuya neden olduğunu belirtti. Kokudan kapı ve pencerelerini açamaz hale geldiklerini söyleyen köylüler, kirli suyun yaklaşık 3 kilometre boru döşenerek mahallerinin dışına çıkartılması halinde sorunun çözülebileceğini vurgulayıp, Milletvekili Dağ'dan yardım istedi. Köylüleri dinleyen Dağ, bunun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulması gereken bir sorun olduğunu belirtti. Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz'a gelecektir. Sorununuzu iletin, çözerler. Şayet çözmezlerse, biz boruları alırız, Kiraz Belediyesi de boruları döşer" dedi. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da sorunun giderilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarının sözünü verdi.

Kiraz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şemsiler Mahallesi'ndeki köylüler verdikleri sözü tutup, sorunun giderilmesi için 6 ay sonra harekete geçti.

Gerekli fizibilite ve ölçüm çalışmalarının ardından yaklaşık 1.5 kilometre mesafeye künk döşenerek sorunun çözülmesi için çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "6 ay önce Şemsiler Mahallesi'ne geldiğimizde,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından yapılarak hizmete sunulan su arıtma tesisinin uzunca bir süredir yetersiz kaldığı ve bu nedenle tesise gelen suların temizlenemeden salındığından havuzlarda biriken suların koktuğunu ifade eden vatandaşlarımızın şikayetlerini dinledikten sonra yapımı için söz vermiştik. Verdiğimiz sözü yerine getirerek, sorunun çözülmesi için gerekli çalışmalarımızı yaptık. 300 bin lira maliyet ile 1.5 kilometrelik mesafeye künk döşeyerek, atık sularını mahallenin dışından tahliyesini sağlayacağız" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.